fbpx
Røde Jørgen har været frivillig i BIF i 50 år
BRØNDBY. Røde Jørgen har været frivillig i BIF næsten helt fra begyndelsen. Sammenholdet har fået ham til at holde ud

– De manglede en juniortræner i 1966, og så er jeg blevet hængende siden. Således har jeg blandt andet siddet i bestyrelsen i 31 år, men jeg har også lavet mange andre forskellige ting.
Sådan sammenfatter Jørgen Pedersen, eller Røde Jørgen, som han bliver kaldt, sit nu 50 år lange frivillige engagement i Brøndby IF.
Dermed begyndte Røde Jørgens lange karriere som frivillig på samme måde, som den begynder for mange andre. Nemlig ved at der manglende nogen til at tage over, og at han derfor blev spurgt.
Men at han har holdt ud i 50 år skyldes en bestemt ting, ifølge jubilaren:
– Sammenholdet var helt unikt dengang. Det var fantastisk. Røde Jørgen holder en kort pause og føjer så til:
– Ja, og så er fodbold som spil naturligvis fantastisk.

Den jyske klub
Brøndby blev grundlagt i 1965, og ligesom nogle af de andre personer, der i årene fremover kom til at tegne klubben, stammer Røde Jørgen oprindeligt fra Jylland. Noget der har haft indflydelse på klubben, hvis man spørger jubilaren:
– Jeg kom til Brøndby i 1964, og dengang hørte man kun om andre klubber her omkring, for eksempel Avarta. Men vi var nogle stykker fra Jylland, for eksempel også Per Bjerregaard, der kom fra Jylland. Vi havde nok den der holdning, at vi skulle vise de andre, at vi kunne, at vi kunne komme frem i verden.

Op og ned
Igennem sine mange års engagement i klubben, har Røde Jørgen også været en del af den opgang og det fald, Brøndby har været igennem, og her går et navn igen og igen, når man taler med Røde Jørgen om dette:
– Per Bjerregaard havde en ide om at ændre tingene, og det bakkede vi andre op om. Han havde nogle fantastiske ideer, og vi ville gerne være med.
Viljen til at være en del af dette har også kostet på den private front, fortæller Røde Jørgen:
– Klubben blev mit liv. Jeg satte alt ind på det og ville ikke give slip. Det er blandt andet gået ud over min familie. Men jeg ville ikke gå slip af sammenholdet og det at være en del af klubben.

Blandt Europas bedste
Skal Røde Jørgen koge de mange gode oplevelser ned til højdepunkterne, så er der to, der særligt træder frem:
– Det første mesterskab i 1985 var naturligvis stort. Men ellers er oplevelsen, da jeg i 2005 vandt Uefa-prisen for frivillige, kæmpestor. Vi boede på det bedste hotel i Monaco, og vi blev hentet i limousine og kørt rundt over alt i den. Og så kom jeg ind på stadion og fik overrakt prisen. Det var fantastisk.

Farve og temperament
Røde Jørgen er opkaldt efter sin hårfarve, der i følge jubilaren dog har ændret nuance og kraft:
– Mit hår er rødt, og det passer nok meget godt til mit temperament. Men håret er ikke så rødt mere, som det har været, og jeg bliver nok heller ikke så vred længere. Men jeg har nu aldrig været bange for at sige min ærlige mening.
Men helt er temperamentet ikke forsvundet:
– Jeg ærgrer mig dog stadig, når vi taber kampene.

Bankospillet
Røde Jørgen er stadig involveret i BIF på mange måder. For eksempel ved at være en del bankospillet igennem BIF forældre:
– Vi spiller banko hver torsdag. På den måde er vi med til at skaffe penge til klubben, så aktiviteterne kan fortsætte.

Tillykke herfra
Der er mange omkring klubben, der har lyst til at ønske Røde Jørgen tillykke, og som gerne vil understrege, at den frivillige indsats, han har ydet ved siden af de jobs, han også har haft i klubben, er noget særligt.
En af dem er Morten Olsen, der i begyndelsen af 1990erne var træner i Brøndby IF. Han husker udemærket Røde Jørgen, som dengang han var træner, var ansat som holdleder:
– Han var et fantastisk rart menneske at være sammen med. Det var en stor fornøjelse at være sammen med Røde Jørgen.
Og selvom Røde Jørgen altså var lønnet holdleder under Morten Olsen, så har han stor respekt for det frivillige arbejde Røde Jørgen, men også mange andre yder i Brøndby:
– Der er ingen tvivl om, at de frivillige er fundamentet i Brøndby. De sørger for, at alt det, der sker i lubben, kan finde sted. Røde Jørgen er en af disse fantasiske frivillige. Stort tillykke herfra.

Jørgen Pedersen bliver fejret ved en reception i Brøndbys klubhus, Brøndby Stadion 26, onsdag den 6. januar kl. 15-17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top