fbpx
Prikker skal hjælpe unge til motion
DOT_hånd_mobil.jpg
Et nyt spil, hvor man skal følge prikker på sin smartephone, skal hjælpe børn og unge til mere motion i Vallensbæk. Foto: Jacob Tækker
VALLENSBÆK. Hvad skal du lave i juleferien? Er du frisk på en omgang DOT? Det nye spil skal lokke børn og unge i Vallensbæk til at bevæge sig

DOT er et spil til mobiltelefon, hvor spillerne ’jagter’ hinanden og gps-punkter på det virtuelle landkort. Begge dele er markeret med prikker, dots, heraf navnet. Spillet egner sig til alle fra syv år og op, og kan spilles på Vallensbæk Havn og Strand. Det eneste, du behøver, er en smartphone og en gratis app, så er du klar til at sætte fødderne og hjernen i arbejde.

Del af strategi
Den interaktive legeplads falder fint i tråd med kommunens vision om at være digital ’SmartCity’. Den er ikke synlig, men afslører sig kun ved hjælp af en smartphone. DOT-spillet skal fremme bevægelse i alle aldre og give spillerne naturoplevelser i kombination med fysisk leg og moderne teknologi.
Dermed er DOT en oplagt juleferieaktivitet. Men det er ikke kun i julen, man kan fornøje sig med spillet. Det er nemlig kommet for at blive.

Så unge forstår det
Bevægelse forbedrer både formen, humøret og evnen til at lære. Opgaven har derfor været at appellere til børn og unge i et sprog, de forstår, og gøre spillet så attraktivt, at de bare bliver nødt til at være med.
– Vi har kombineret fysisk aktivitet med sjov, tilgængelig teknologi og indarbejdet et moderat konkurrenceelement, hvor alle spillere kan høste points. Med den måde, vi har skruet DOT sammen på, styrker spillet evnen til at samarbejde og fremmer den aktive indlæring, siger Jacob Tækker, der er medstifter og Creative Director i firmaet bag det aktive spil.

App’en, som det hele begynder med, hedder GoPlayDOT, og den kan hentes gratis i Play Butik eller App Store.
DOT-spillet blev lanceret som et pilotprojekt under Vestegnens Kulturuge i september 2015, i samarbejde mellem Vallensbæk Kommune, DIAS Kunsthal og DOT.
Der vil blive afholdt nogle en række workshops for nogle af klasserne på de tre skoler i Vallensbæk. Eleverne og lærerne bliver ”DOT-ambassadører

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top