fbpx
Nyt foreningsnetværk får flyvende start
Netværk_red.jpg
Interessen for det nye foreningsnetværk i Vallensbæk har været stor fra begyndelsen. Foto: Vallensbæk Kommune.
VALLENSBÆK. I Vallensbæk har de lokale foreninger nu fået mulighed for at dele viden, erfaringer og udfordringer i et nyt netværk. Interessen og opbakningen fra foreningerne har været stor

– Foreningerne har taget godt imod initiativet, og indtil videre har det været en succes, siger Karin Gudbergsen. Hun sidder i Folkeoplysningsudvalget i Vallensbæk Kommune og er medstifter af det nye netværk for foreninger.
Ideen til foreningsnetværket opstod, fordi Folkeoplysningsudvalget fik øje på, at det var de samme udfordringer, som foreningerne tumlede med igen og igen. Der manglede et forum, hvor de kunne dele deres viden og erfaringer på kryds og tværs.
– Reaktionen fra foreningerne har været positiv. Fremmødet til de to første møder har været flot, og der var et meget bredt udvalg af foreningstyper repræsenteret, fortæller Karin Gudbergsen.

At få fat i de frivillige
I Fødevarefællesskabet Vallensbæk, der kun er knap et år gammelt, ser man frem til muligheden for at suge til sig af erfaringer fra de større foreninger. Fødevarefællesskabet handler stort ind af lokale, økologiske grøntsager, og medlemmerne kan hver uge bestille og afhente en pose med årstidens frugt og grønt til indkøbspris.
– Vi er meget afhængige af frivillige i alle led af vores grøntsagsdistribution, så det er helt oplagt for os at søge viden om, hvordan de veletablerede foreninger rekrutterer og motiverer deres frivillige kræfter, fortæller Mona Alexandersen, der er bestyrer af butiksgruppen i fødevarefællesskabet.

Skal stå på egne ben
Med tiden er det meningen, at netværket skal blive selvkørende og fungere uafhængigt af Folkeoplysnings-udvalget, men i begyndelsen hjælper initiativtagerne fra udvalget til med organisering, mødeplanlægning og relevante temaer til diskussion.
Karin Gudbergsen forklarer:
– Vi vil gerne nå at sætte fokus på det tunge, lavpraktiske arbejde, der er forbundet med foreningsdrift, og vi kunne også godt tænke os at sætte gang i et samarbejde om, hvordan vi kan støtte sportseliten her i Vallensbæk. I løbet af foråret eller sommeren forestiller vi os så, at foreningsnetværket kan begynde at stå på egne ben.
Det næste møde i netværket vil blive afholdt i løbet af januar måned. Datoen bliver offentliggjort på foreningsnetværkets hjemmeside, hvor man også kan læse meget mere om initiativet: frivilligeogforeninger.vallensbaek.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top