fbpx
Nye skolevedtægter vedtaget
DSC_0822.jpg
Kommunalbestyrelsen har vedtaget nye vedtægter for skolerne i byen. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Styrelsesvedtægten beskriver de overordnede rammer for, hvordan skolerne ledes og styres. Nu er nye vedtaget

På kommunalbestyrelsesmødet den 9. december vedtog kommunalbestyrelsen nye styrelsesvedtægter for skolerne i Brøndby. I vedtægterne bliver det blandt andet slået fast, at det er kommunalbestyrelsen, der har det overodnede ansvar for byens skoler, og at såvel medarbejdere som elever skal inddrages i ledelsen af de enkelte skoler. Forud for vedtagelsen i sidste uge er gået en høringperiode, hvor der er kommet flere hørringssvar ind.

Elevgrænsen
Som de øvrige medlemmer af kommunalbestyrelsen stemte Vagn Kjær-Hansen (SF) for vedtægterne. Et af de punkter, han dog mener, man skal være opmærksom på, er punktet, der siger:
”Som en konsekvens af Lov om mere frit skolevalg inden for og over kommunegrænser har Børneudvalget anbefalet, at op til den 26. elev (gennemsnitligt på klassetrinnet) kan en skole ikke afvise at optage et andet barn fra et andet skoledistrikt.”
Om dette siger Vagn Kjær-Hansen (SF):
– Jeg har hørt flere bekymringer over at skolerne i Brøndby skal optage elever op til 26 pr. klasse, når elever fra et andet skoledistrikt gerne vil skifte skole. Her er det vigtigt at huske, at skolerne i Brøndby stadig får ressourcer svarende til 20,5 elever pr. klasse. Jeg opfatter derfor reglen om de 26 elever som en særaftale af hensyn til for eksempel tilflyttere eller hvis en elev har behov for at skifte skole.
Og der er grund til at have fokus på elevtallet i klasserne, mener Vagn Kjær-Hansen (SF):
– Det skal med at Brøndby Kommune ligger rigtig flot i statistikken over hvor store klasser der er i folkeskolen. På landsplan er vi nr. 19 med en klassekvotient på 20,4. Så vidt jeg kan se er det kun kommuner med landområder der har mindre klassekvotienter end os.
For store klasser kan nemlig give problemer, mener Vagn Kjær-Hansen:
– Som en vigtig detalje har vi meget få store klasser. Det er dem med 25 elever eller flere, og dem har vi kun syv procent af. Det flotte tal kan kun Læsø og Ærø slå, og det er jeg glad for. Jeg er overbevist om at store klasser er dårligt for eleverne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top