fbpx
Nye skoledistrikter i Vallensbæk
VALLENSBÆK. Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk vedtog på sit seneste møde at ændre skoledistrikterne

Til næste år rykkes der rundt på skoledistrikterne i Vallensbæk. Det besluttede kommunalbestyrelsen på sit seneste møde den 25. november.
I følge en pressemeddelse fra kommunen er årsagen til dette, at de forskellige distrketer skal tilpasses de forskellige skolers kapacitet.
Jytte Bendsten (C) er formand for Børne- og Kulturudvalget, og hun er tilfreds med beslutningen:
– Der kommer flere og flere børn i Vallensbæk. Det er skønt, fordi det er et sundhedstegn, vi er en kommune i vækst. Det betyder også, at vi i kommunalbestyrelsen har besluttet at ændre de nuværende skoledistrikter, så de svarer til skolernes kapacitet.
Den samme tilfredshed kan man ikke finde hos Kenneth Kristensen Berth:
– Det her er ikke en sag Dansk Folkeparti er begejstrede for. Jeg synes igen, vi er sent ude med ændringerne i skoledistriktet. Jeg er sikker på, at der sidder forældre på de ramte veje og glæder sig til, at deres purk skal starte i Vallensbæk Skole, og så et halvt år før skolestart og en måned før skoleindskrivning, der laver vi så om i skoledistrikterne og overfører en række husstande til Egholmskolen. Det her er jo igen en konsekvens af det byggeboom som borgmesteren er bannerfører for og som efterlader ganske store problemer på institutions- og skoleområdet i kommunens sydlige del.

Naturlige ændringer
Niels Jørgensen fra Venstre mener, at ændringerne kommer naturligt:
– Skoledistrikterne er nødvendige at justere løbende, da borgere flytter og nye kommer til. Vi har nogle fysiske rammer på skolerne, som selvfølgelig skal udnyttes bedst muligt. Konkret er det sådan, at Vallensbæk Skole er på nærmest maximal kapacitetsudnyttelse, mens såvel Eegholm Skolen som Pilehave Skolen har plads til flere elever. Pilehave Skolen ligger ret så uhensigtsmæssigt for de elever, der hører til såvel Vallensbæk Skole som Eegholm Skolen. – Her er hensynet til sikker skolevej og i rimelig afstand, selvfølgelig tungtvejende argumenter, også uanset at kommunens som sådan er af et ret så begrænset geografisk område.
Og derfor er der i følge Niels Jørgensen (V) ingen vej uden om:
– Jeg finder de foreslåede nye skoledistrikter fornuftige. Området Strandhaven og Åsvinget for enden af Vejlegårdsvej ligger naturligt i forlængelse af skoledistriktet for Vallensbæk skole, hvor alle elever på den sydlige side af Vejlegårdsvej i forvejen går på Vallensbæk Skole og ligesom børnene i parcelhuskvarteret på den nordlige side. Ændringen fra Vallensbæk Skole til Egholmskolen er den bedst mulige løsning, når nu Vallensbæk Skole ikke har yderligere kapacitet.
Faktisk bliver det i følge Niels Jørgensen (V) nok nødvendigt at ændre på skoledistrekterne igen inden for de kommende år:
Vi har så muligvis inden for en kortere årrække nye udfordringer omkring skolekapaciteten, idet et flertal i kommunalbestyrelsen ønsker et større antal lejligheder bygget på Rosenfeldtvej (tidligere Egeskovvej), klods op ad motorvejen. Hvor børn herfra, samt fra de endnu ikke igangsatte byggerier i midten af Amalieparken, skal være, bliver en udfordring.

Dialog skal der til
Nu er ændringerne vedtaget, og skal de blive en succes er det i følge Kenneth Kristensen Berth (DF) vigtigt at føre dialog med skolerne:
– Vi må også konstatere, at Egholmskolens bestyrelse har været særdeles skeptiske over for det her projekt – og det er ikke en god begyndelse for noget som vi helst skal være fælles om nemlig skoledistrikterne. Derfor sagde vi også i Dansk Folkeparti under udvalgsarbejdet, at det var en forudsætning for vores støtte til ændringen, at dialogen med Egholmskolens bestyrelse blev genoptaget, så bestyrelsen kan blive en medspiller i det videre arbejde og ikke føler sig kørt over.

Ændringen træder i kraft næste skoleår, dvs. 2016-17. Det er kun børn, der endnu ikke er startet i skole, der skal følge de nye distrikter. Søskendegarantien gælder dog fortsat, så har man ældre søskende i et andet distrikt, kan man fortsat få plads der. Reglen om frit skolevalg gælder fortsat, så man har mulighed for at søge den skole, man ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top