fbpx
Ny borgmester i Brøndby
Kent-borgmester.jpg
Kent Magelund (S) er fungerende borgmester i Brøndby frem til slutningen af januar. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Borgmester Ib Terp (S) er sygemeldt indtil slutningen af januar. Indtil da er Kent Magelund (S) fungerende borgmester

For et par uger siden fortalte borgmester Ib Terp (S) i et interview med Kommunernes Landsforening (KL), at han var i færd med sin sidste periode som borgmester, og athan måske allerede inden periodens udløb ville træde tilbage og lade en ny borgemster komme ind, indtil det næste kommunalvalg i november 2017.
Til KL ville Ib Terp (S) imidlertid ikke løfte sløret for, hvem han ville pege på som sin afløser, ligesom han ikke ville fortælle, hvornår han ville træde til side og lade en ny komme til.
Efterfølgende spurgte Folkebladet Ib Terp (S), om han ikke ville løfte sløret for Folkebladets læsere i forhold til de to spørgsmål. Det afviste han også.

Magelund tager over
Men nu er imidlertid sket det, at Ib Terp (S) på grund af en foretående operation og en sygemelding frem til slutningen af januer er blevet tvunget til at lade en ny komme til, nemlig 1. viceborgmester, Kent Magelund (S). Kent Magelund (S) vil nemlig i Ib Terps fravær i godt to måneder være fungerende borgmester i Brøndby. Og spørger man Kent Magelund, om han er klar til opgaven, så svarer han:
– Det er klart, at jeg som 1. viceborgmester tager over, og der er jeg helt klar til.

Jeg er klar
At Kent Magelund således bliver fungerende borgemster kort efter, at Ib Terp (S) offentligt har spekuleret i, hvornår han skal stoppe, og hvem der skal tage over efter ham, skal man i følge Kent Magelund (S) ikke lægge noget i.
Ligesom tidspunktet, i følge Kent Magelund, ikke er til at spekulere i, om han engang skal være borgmester i Brøndby. Dog siger Kent Magelund (S):
– Ib er borgmester i Brøndby. Sådan er det. Men det er indlysende, at jeg som 1. viceborgmester og som den, der fik andenflest stemmer i Brøndby, engang er den naturlige kandidat til at tage over efter Ib.
Og når dagen kommer, hvor Ib Terp (S) ikke længere skal være socialdemokraternes bud på en borgmester i Brøndby, så er Kent Magelund klar til at tage over:
– Jeg er klar, og jeg har masser af visioner for Brøndby.

Skulle det ske, at Ib Terp (S) træder tilbage i indeværende valgperiode, kan en ny borgmester tage over indtil næste valg. Herefter afgør mandatfordelingen i den nyvalgte kommunalbestyrelse, hvem der skal være borgmester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top