fbpx
Ny beskæftigelsespolitik med borgeren i centrum
GLOSTRUP. Kommunalbestyrelsen i Glostrup har vedtaget en ny beskæftigelsespolitik

For første gang har Glostrup Kommune nu fået en beskæftigelsespolitik. Politikken er lavet i et samarbejde med dem, der kommer i jobcentret, siger formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget, Piet Papageorge (V).
– Langt de fleste ledige ønsker at komme i arbejde eller uddannelse. Derfor er det så vigtigt, at vi kan være med til at vise vejen til en varig plads på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. Vi sætter den enkelte ledige i centrum med fokus på, hvad der virker for den enkelte ledige og for virksomhederne. En god beskæftigelsesindsats handler først og fremmest om den lediges vej til uddannelse eller varig beskæftigelse, siger han.
Han understreger, at Glostrup Kommune også lægger vægt på samarbejdet med virksomhederne, og hvordan kommunen kan være en værdifuld støtte for dem, for eksempel når de skal rekruttere medarbejdere.
– Vi har fokus på at opkvalificere og efteruddanne de ledige, så deres kompetencer matcher virksomhedernes behov, i det omfang det er muligt, og vi skærper vores dialog med virksomhederne om deres muligheder og ønsker, siger Piet Papageorge.

Enstemmigt vedtaget
Beskæftigelsespolitikken blev enstemmigt vedtaget på kommunalbestyrelsens møde i onsdags.
– Det er jo dejligt, at man i vækst- og beskæftigelsesudvalget virkelig har arbejdet med denne beskæftigelsespolitik og på at få de lokale virksomheder ind over i forhold til vores jobindsats. Det har længe været et ønske. Jeg synes dog at den alligevel bliver lige lovligt optaget at netop kun vores virksomheder i stedet for også at vælge ord som for eksempel arbejdsplads, som dækker lidt bredere. Desuden kunne jeg godt have tænkt mig, at der også var lidt mere fokus på, hvad vi som kommune kan gøre for borgerne. Og hvad vi forventer af vores virksomhederne og opfordrer dem til, sagde Mette Vennerstrøm (SF) på mødet.

Meningsfuld indsats
Visionen lyder, at ”Ledige skal og vil i arbejde eller uddannelse, og virksomhederne skal have kvalificeret arbejdskraft til rådighed”. For at gøre visionen til virkelighed kan man som borger og virksomhed i kommunen forvente, at der er en klar kommunikation med en ligeværdig dialog, hvor de gensidige forventninger bliver afstemt løbende. Kommunen har fokus på den enkelte borger og det gode samarbejde med udgangspunkt i den enkeltes ønsker og evner og arbejdsmarkedets behov.
Endelig forsøger kommunen at skabe sammenhæng i den enkeltes forløb med en koordineret og meningsfuld indsats. Samtidig vil kommunen understøtte virksomhederne med rekruttering og fastholdelse af medarbejdere i et meningsfuldt samarbejde.

Samtaler i centrum
• Med beskæftigelsesreformen er der øget fokus på samtalen mellem borger og sagsbehandler
• Samtalen er det centrale redskab i beskæftigelsesindsatsen, og antallet af samtaler er intensiveret
• Samtalen skal motivere og være medinddragende i forhold til det videre forløb i jobcentret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top