fbpx
Letbanen forsinket
Anlægsloven om letbanen skulle have været fremsat den 16. december. Det blev den ikke, da Transportministeriet skulle bruge mere tid på gennemgå høringssvar

Letbanen langs Ring 3 er blevet forsinket, allerede inden den er kommet i gang. Ifølge den oprindelige plan skulle Transportministeren have fremsat forslag til en anlægslov den 16. december. Det skete ikke. Transportministeriet oplyser, at det tager længere tid at gennemgå høringssvar end forventet. I stedet forventer de, at anlægsloven bliver fremsat i første halvdel af januar.
– Det overrasker mig ikke. Der var nogle ting, der ikke var helt på plads. Jeg opfatter det som relativt normalt med så stort et projekt, siger Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.
Han mener ikke, at der i høringssvarene er problemer, der ikke kan løses.
– Jeg opfatter det som et udtryk for, at det er kompliceret, fordi der er så mange ejere og fordi den kører igennem fuldt udbygget område, siger han.

Ændringer i sidste minut
Forsinkelsen på vedtagelsen af anlægsloven kommer til at udskyde hele processen med letbanen. En af de første ting, der skal gøres, er at ledninger, vand og kloak skal omlægges. Det er store og dyre projekter, så forsyningsselskaberne, der ejer ledningerne, vil ikke gå i gang, før anlægsloven er vedtaget.
Ifølge Vagn Kjær-Hansen er det ændringer på letbanens linjeføring tæt på deadline, der har været årsag til forsinkelsen.
– Jeg kender ikke alle detaljer nede fra Ishøj, hvor de har ændret linjeføringen, fordi en boligforening mente, at den ville larme for meget. Men det kunne være en af de ting, der har været med til at forsinke den, siger han.
Han peger også på ændringerne i Glostrup, hvor letbanens linjeføring blev ændret, så den skal køre i midten af Ringvejen igennem krydset med Hovedvejen.
– De der ting i Glostrup, det var noget der skulle have været klaret tidligere, siger han.
Det er dog godt, at kommunerne allerede nu finder de ting, de gerne vil have ændret.
Den tid, der bliver brugt nu, den er mange penge værd, når man begynder at bygge. Det er bedre løsninger, og i denne sammenhæng betyder bedre ofte billigere, siger Vagn Kjær-Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top