fbpx
Landevej bliver til Strandvej
DSC_1499.jpg
Den del af Gammel Køge Landevej, der går gennem Vallensbæk, ændrer navn til Vallensbæk Strandvej. Foto: Heiner Lützen Ank
VALLENSBÆK. Fra den 1. januar 2016 skifter en del af Gammel Køge Landevej navn til Vallensbæk Strandvej. Det har kommunalbestyrelsen besluttet den 25. november

Den del af Gammel Køge Landevej, der ligger i Vallensbæk Kommune og omfatter hele strækningen fra Ishøj til Brøndby skifter navn til Vallensbæk Strandvej. Det blev besluttet af kommunalbestyrelsen den 25. november.

I høring
Beslutningen om det nye navn har været i høring henover sommeren. På baggrund af høringssvarene har kommunalbestyrelsen besluttet, at enkelte ejendomme fremover får adresse på sidevejene.
I lokalplanen for området blev det besluttet, at der på sigt kan bygges yderligere boliger og erhvervslejemål på Vallensbæk Strandvej. Der er derfor reserveret husnumre til eventuelle fremtidige byggerier, hvilket betyder, at de nuværende husnumre springer flere numre mellem husene.
Samtidig har transformatorstationer fået et selvstændigt husnummer. Det er et nyt krav af hensyn til GPS- visninger i redningskøretøjer.
Husnumrene er lavere end de nuværende, da ændringen kun skal gælde for Vallensbæk Kommune og ikke på hele Gammel Køge Landevej i de øvrige kommuner.

Det er naturligt
Martin Nielson er medlem af kommunalbestyrelsen for socialdemokraterne, og han mener, beslutningen er en naturlig konsekevns af vejens navn i Ishøj:
– Nu hvor det skal hedde Ishøj Strandvej giver det også god mening at kalde vores strækning for Vallensbæk Strandvej. Flere af høringssvarene har undret sig over springet i husnumre. Men det mener Martin Nielson er naturligt:
Det med spring i husnumre er gjort for at tage højde for at, der kommer flere adresser til med tiden. Der er stadig erhvervsgrunde mm., der kan udlægges til bolig. Så undgår man a, b, c, d-numre. Så det er faktisk godt set af forvaltningen.
Kenneth Kristensen Berth (DF) er blandt dem, der undrer sig over springet i husnumre:
– Så sker det endelig Gammel Køge Landevej får omsider lov til at ændre navn til Vallensbæk Strandvej. Det har været en lang og omstændelig proces at få det gennemført. De første tanker om ændringen er vel tilbage fra det sidste årtusinde og siden principbeslutningen blev taget er der gået vel omkring 6-7 år, så det med at ændre vejnavne er åbenbart ikke noget man sådan bare gør. Det er sikkert fint, at Gammel Køge Landevej får et nyt navn. Jeg vil blot gøre opmærksom på, at det er et helt enormt fortætningspotentiale, der er langs den gamle Køgevej, for man kan jo se, hvor mange potentielle boliger, der er lagt op til, der kan få adresse på vejen, når man ser de store spring, der er i husnumrene. Jeg synes jo ikke helt, der er sammenhæng mellem ønskerne for, hvad Vallensbæk Strandvej skal være og så den meget store mulighed for fortætning.

Beboere, virksomheder og ejendomsejere på den kommende Vallensbæk Strandvej får direkte besked om deres nye adresse. Adresseændringen vil blive ændret i de offentlige registre den 4. januar og berørte borgere vil automatisk få tilsendt nye sundhedskort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top