fbpx
Kortere betjent åbningstid på biblioteket
IMG_4722.jpg
Fra 1. januar bliver der færre timer med bibliotekarhjælp på Glostrup Bibliotek. Det sker som et led i en besparelse. Foto: Heiner Lützen Ank
GLOSTRUP. Glostrup Bibliotek skal fra 1. januar spare en halv million kroner. Det bliver blandt andet gjort ved at reducere antallet af timer på biblioteket, hvor man kan få hjælp af en bibliotekar

Som tidligere kan man alle ugens dage med et lånerkort eller sundhedsbevis lukke sig ind på Glostrup Bibliotek fra klokken 7 og bruge stedet indtil klokken 22. Men fra nytår vil der være færre timer, hvor man kan få hjælp af en biliotekar. Mandag til lørdag er der først betjening fra klokken 11. Mandag og tirsdag vil der være betjening til klokken 19, onsdag-fredag til klokken 17 og lørdag til klokken 15.
Adgang til Glostrup Bibliotek i den selvbetjente åbningstid kræver, at man er oprettet som låner på biblioteket og medbringer sit sundhedskort/lånerkort.

Del af besparelse
Glostrup Bibliotek skal spare en halv million kroner som en del af budgettet for 2016, der blev vedtaget i oktober 2015.
Besparelsen bliver delvist fundet ved at spare en fuldtidsmedarbejder væk. Da reduktionen af åbningstiden ikke svarer til en hel medarbejder, skal nogle opgaver fordeles på andre medarbejdere.
Derudover vil der i 2016 blive reduceret på forskellige konti. For eksempel arrangementskonto, inventarkonto og læringspulje.
Det er planen, at besparelsen skal øges til en hel million kroner om året i 2017 og frem. Her vil brugerne af biblioteket mærke endnu en nedgang i serviceniveauet. Der skal også her spares på lønbudgettet. I stedet for at borgerne kan henvende sig tre forskellige steder på biblioteket, skal de fra 2017 kun kunne henvende sige et sted. Det vil give øget ventetid og færre specialister, skriver forvaltningen i sin redegørelse til kulturudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top