fbpx
Kent Max Magelunds nytårshilsen: Et år der bød på god udvikling
Kent-Max-Magelund-BS.jpg
BRØNDBY. Folkebladet har modtaget en nytårshilsen fra fungerende borgmester i Brøndby, Kent Max Magelund (S). Han glæder sig særligt over vækst, skoler og kulturnatten

I sin nytårshilsen til borgerne i Brøndby skriver fungerende borgmester, Kent Max Magelund (S) blandt andet:

Butikker og ældrecenter
Hvert år har sine unikke begivenheder. En af de markante ting var åbningen af det nye butikscenter ved Kirkebjerg. Det, at vi er en vækstkommune, og har oplevet fremgang i befolkningstallet siden 2009, betyder nemlig også, at vi mærker en øget investeringslyst. Det glæder os derfor, at flere investorer har meldt sig på banen, og det nye butikscenter er blot begyndelsen til en ny og spændende omdannelse af hele Kirkebjerg-området til et blandet bolig- og erhvervsområde. En anden milepæl er, at vi i årets løb har taget hul på det spændende arbejde med at finde ud af, hvordan en tidssvarende erstatning for ældrecentret Gildhøjhjemmet skal udformes.

Skoler på rette vej
På skoleområdet kan vi fortsat bryste os af, at vi kom godt fra start, og at skolereformen er på vej til at blive hverdag. Det skyldes ikke mindst det gode og konstruktive samarbejde mellem ledere, lærere, pædagoger, børn og forældre. I år har vi prioriteret vores indsats i tre hovedområder, fordi der netop her er videnskabelig dokumentation for de positive effekter: 1) Mere motion og bevægelse, 2) styrket faglighed og 3) synlig læring. Vi kan allerede nu se en stigende tendens for afgangsprøvernes resultat i Brøndby og en analyse af undervisningseffekten i folkeskolen viste i årets løb, at Brøndby over de seneste år har løftet elevernes faglige niveau markant, når man tager højde for elevernes sociale og økonomiske baggrund.

Beskæftigelsesinitiativer
Også beskæftigelsen har bedret sig lidt. Men vi har fortsat fokus på at hjælpe vores ledige borgere i arbejde. Både ved at skabe flere arbejdspladser og ved at styrke vores lediges konkurrencekraft på arbejdsmarkedet. I året der er gået har vi været ekstra opmærksomme på at hjælpe de ledige, der er i fare for at miste dagpengeretten og dem vil vi fortsat gøre alt for at hjælpe. Derfor har vi også i 2016 givet en vitaminindsprøjtning til beskæftigelsesindsatsen, som skal hjælpe vores ledige borgere tættere på arbejdsmarkedet.

Egen Kulturnat
Kulturlivet er en væsentlig del af byens puls og i 2015, efter ønske fra mange borgere, sluttede Brøndby sig til rækken af byer med egne kulturnatsarrangementer. Og det blev en fantastisk Kulturnat med masser af god stemning, masser af musik, masser af kulturoplevelser og glade mennesker i gaderne. Det blev med andre ord en begivenhed, der på én aften åbnede byen og bandt den sammen i en intens oplevelse af lys og lyd, mad og musik, kunst, folkeoplysning og frem for alt fællesskab.

Vi sparer hvor vi kan
Et af de steder, hvor vi er i fuld gang med at spare penge, er på vejbelysningen. Kommunen overtager nemlig vejbelysningsanlægget fra DONG ved årsskiftet, og en ny entreprenør skal fremover stå for drift og vedligehold, hvilket betyder en stor besparelse. Vi har også i årets løb investeret i energirenoveringer, som nedbringer vores CO2-udledning og sparer kommunen for dyre energiudgifter. Generelt går vi efter at finde besparelser, som ikke samtidigt resulterer i serviceforringelser. Det er besparelserne på vejbelysningen og energiforbruget gode eksempler på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top