fbpx
Johan er Vallensbæks nye svømmestjerne
IMG_5310.jpg
Johan Bragason er godt på vej til at blive den næste svømmestjerne fra Vallensbæk. Foto: Vallensbæk Svømmeklub
SPORT. Johan Bragason har talentet og viljen, så nu skal drømmen plasses og plejes, så han kan blive den næste svømmestjerne fra Vallensbæk

Med 193 cm og bare 16 år er svømmetalentet Johan Bragason fra Vallensbæk Svømmeklub VI39 godt i gang med at lægge sig i kølvandet på klubbens tidligere svømmees og OL-deltager Jakob Andkjær.
Johan Bragason er netop blevet nordisk juniormester i holdkap i Bergen, hvor han har deltaget sammen med 34 af Danmarks bedste juniorsvømmere.
Johan Bragason, der har islandske aner, er lige rykket op som juniorsvømmer, og blev udtaget til nordiske juniormesterskaber i både 100 m., 200m og 400 m. fri. ved danske kortbanemesterskaber forleden.
Inden da har han på rekordtid tordnet mod toppen af dansk svømning som årgangssvømmer. Her er han Danmarks hurtigste årgangssvømmer i disciplinen 100 m. fri, og som juniorsvømmer er han allerede Danmarks næsthurtigste.

Hård træning
Der ligger hård træning bag de flotte resultater. Johan Bragason træner otte-ni gange om ugen sammen med klubkammeraterne i det storkøbenhavnske startfællesskab VAT – ved siden af at passe sine lektier i 1. g på Falkonergårdens gymnasium, der har en speciel sports-elite-linje.
Her går han i klasse med flere af sine svømmekammerater, og netop kammeratskabet omkring svømning er med til, at han er forsat med at svømme.
– Der skal selvfølgelig også være plads til andet end svømning. Svømning er min fritidsinteresse, ikke hele mit liv, siger Johan Bragason, der startede med at svømme sammen med sin storebror, da han var fire år gammel. De dyrker nu i stedet kite-surfing sammen, når vind, vejr og tiden tillader det.

Drømmen om OL
Forud for afrejsen til Bergen er han meget spændt på, hvordan det skal gå.
– Vi har trænet frem mod danske kortbanemesterskaber for to uger siden, hvor formen toppede, så nu må vi se.
Johan Bragason lægger ikke skjul på, at målet og drømmen kunne være at komme med til OL 2020 eller 2024:
– Det ville være det allerstørste, siger Johan Bragason fra Vallensbæk Svømmeklub VI39. Foreløbig kan han skrive nordisk juniormester på sit visitkort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top