fbpx
Hjemløse og udsatte skyder julen ind i Brøndby
deltagerbillede-m-borgmester.jpg
Det er andet år i træk, der bliver spillet hjemløsefodbold i Brøndby. I år er det Kim Vilfort, der sætter det hele i gang. Foto: Ombold
BRØNDBY. Brøndby er landets fodboldcentrum. Efterhånden også på hjemløseområdet, hvor hjemløse for andet år i træk mødes til julefodboldstævne i Brøndby

Selvom julen for mange hjemløse og andre socialt udsatte er en svær tid, så er der én ting, som de fleste i Ombolds gadefodbold ikke vil gå glip af. Nemlig årets julestævne, der 5. december og for andet år i træk finder sted i Multihuset og Nørre hallen i Brøndby.
Stævnet er Ombold, årets sidste, hvor hjemløse og andre udsatte mennesker fra hele landet kommer til Brøndby for at spille fodbold ved et Julestævne arrangeret af Ombold og Multihuset Brøndby.
Fodboldstævnet handler om fodbold, fællesskab og fremfor alt om at have det sjovt og møde nye mennesker. I modsætning til et almindeligt fodboldstævne spiller gode spillere side om side med mindre gode spillere, unge med ældre, langsomme med hurtige.
Det betyder ifølge Hanne Christensen, leder af Multihuset Brøndby, at der er plads til alle uanset hvilke problemer, man slås med, og hvor god man er til fodbold:
– Fysisk aktivitet og idræt er vigtigt for alle. Ikke bare, fordi det er sundt, men også fordi fodbolden giver identitet og skaber fælleskab på tværs af alles udfordringer. Og så indbyder holdene også medarbejderne fra herberger og væresteder med på banen. Det er et meget givende samvær for alle.

Kim Vilfort sætter igang
Socialudvalgsformand i Brøndby Kommune, Per Jensen (S), holder en kort velkomsttale og efterfølgende skyder den lokale helt Brøndy- og landsholdslegenden Kim Vilfort stævnet i gang og skriver autografer. Netop Brøndby IF forsyner Multihuset med billetter til holdets hjemmekampe, og Kim Vilfort er også glad for at kunne støtte op om Multihusets arbejde:
– Sådan et stævne viser, at fodbolden kan noget helt specielt for alle samfundsgrupper, både høj og lav. Det er et fantastisk spil, hvad enten du spiller på højt niveau eller knap nok kan ramme bolden. Så det vil jeg selvfølgelig gerne støtte op omkring, siger Kim Vilfort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top