fbpx
Gildhøjhjemmet og Ældre Sagen
DSC_1507.jpg
Sidste uges Folkeblad havde Gildhøjhjemmet meget i fokus. Og med god grund. I dag skal kommunalbestyrelsen i Brøndby beslutte, hvilke forslag til nyt/ombygget Gildhøjhjem, der skal udpeges. Ældre Sagen i Brøndby er helt fremme i skoene, og afventer med spænding dagens beslutning. Imidlertid skal politikerne i Brøndby ikke være i tvivl om, hvor Ældre Sagen […]

Sidste uges Folkeblad havde Gildhøjhjemmet meget i fokus. Og med god grund.
I dag skal kommunalbestyrelsen i Brøndby beslutte, hvilke forslag til nyt/ombygget Gildhøjhjem, der skal udpeges.
Ældre Sagen i Brøndby er helt fremme i skoene, og afventer med spænding dagens beslutning.
Imidlertid skal politikerne i Brøndby ikke være i tvivl om, hvor Ældre Sagen står: På nuværende og kommende beboeres side!
Det betyder, at Ældre Sagen henstiller til beslutningstagerne, at vælge den/de forslag,som betyder absolut mindst besvær for beboerne. Jo færre flytninger, jo mere tryghed for de beboere, der uundgåeligt vil blive involveret.
Udover betydningen af færre flytninger, har miljø, trafik, bymæssig nærhed og støj meget stor betydning for de kommende beboer.
Når det er sagt, lover Ældre Sagen at vi vil komme med vores konstruktive og repræsentative idéer og forslag, når arbejdet går i gang. Ja, vi regner selvfølgelig med, at blive tilbudt at deltage i relevante udvalg og arbejdsgrupper. Vi repræsenterer jo mange potentielle beboere, og besidder en basal viden, som skal komme projektet til nytte.

2 kommentarer om “Gildhøjhjemmet og Ældre Sagen”

 1. Kurt Damsted siger:

  Ifølge Brøndby Kommune, Plejeboliger og Ældrecenter, Helheds- og Renoveringsplan side 18/24 vil renoveringsprojektet på nuværende matrikel være omfattende og tage 2-3 år,. Ved placeringen på samme lokation vil der endvidere være en række kostbare, midlertidige foranstaltninger til pleje af de ældre på alternative lokationer evt. uden for kommunen. Forvaltningen skønner selv at følgeomkostninger – genhusning mv., vil koste 25 mio. kr.
  I bygge- og renoveringsperioden vil vore ældre og svageste plejehjemsbeboere blive udsat for alt det en byggeplads jo indebærer af støj, støv, tung maskin- og byggelarm og vibrationer og blive meget utrygge og endnu mere syge end de er i forvejen.
  Bygger man derimod et topmoderne nyt plejehjem på en anden lokation – Kirkebjerg eller Hedegrænsen – udsættes vore svage plejehjemsbeboere ikke under byggeriet, men kan fortsætte deres daglige rutiner indtil den dag hele hjemmet flyttes på en gang.
  Derfor er undertegnede fortaler for det sidste, da det er det mest skånsomme for vore aller svageste borgere, der jo er visiteret til plejehjemsophold pga de er syge og dårlige eller demente.
  Det er vores ansvar, at beskytte dem mest muligt.

 2. tom bech fredriksen siger:

  Dansk Folkeparti har i deres oplæg, foreslået 2 alternative adresser til den nuværende placering. Dette er gjort ud fra den mening, at det giver færrest gener for de ældre. De ældre skal inddraget i bygningen af deres nye hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top