fbpx
Flygtningens placering til debat
VALLENSBÆK. I 2016 kan Vallensbæk skulle modtage op til ti flygtninge. Kommunalbestyrelsen har diskuteret, hvor de skal bo

Mange flygtninge kommer til Danmark for tiden, og situationen kan ændre sig på kort tid. Men som det ser ud nu, tyder det på, at Vallensbæk Kommune i 2016 kan modtage op til ti flygtninge.
Dette faktum rejser spørgsmålet om, hvor de i givet fald skal bo, når eller hvis de kommer til Vallensbæk i 2016.
Det har kommunalbestyrelsen i Vallensbæk diskuteret på det seneste. Først på et temamøde den 30.-31. oktober og så igen på kommunalbestyrelsesmødet den 16. december, hvor den endelige beslutning skulle træffes.
På kommunalbestyrelsesmødet kom Toftevej 5 til at spille en væsentlig rolle. For det viste sig nemlig, at et flertal i kommunalbestyrelsen ville bruge bygningen her til midlertidigt at huse kommende flygtninge.
Dette mødte imidlertid modstand fra Venstres Niels Jørgensen, der mente, at brugen af denne bygning ville være uhensigtsmæssig for flygtningene:
– Tidligere har en samlet kommunalbestyrelse været enige i, at husning af flygtninge skal søges bredt fordelt i kommunen for dermed at opnå den bedst mulige integration. Det er endda præciseret yderligere med, at der eksempelvis ikke ønskes flere flygtninge i samme opgang. Yderligere anføres det, at flygtningefamilier søges placeret direkte i en permanent bolig. Men på trods af disse intentioner er her nu et forslag, om at indrette en flygtningelandsby som DF udtrykker det på en ganske afsides beliggenhed på en mark på Toftevej 5, hvor jobcentret hidtil har holdt til huse med kurser for de ikke jobparate borgere.

Bedre muligheder
At placere de kommende flygtninge her, er ifølge Niels Jørgensen (V) uhensigtsmæssig af oplagte grunde:
– Placeringen. Ude på marken, uden nogen nære naboer, langt fra offentligheden og hvor integrationen har svære kår. I stedet skulle man bruge nogle af de mange bygninger, kommunen har, mener Niels Jørgensen (V):
– I Nord har vi kommunens festlokale på Løkkekrogen, som bruges til udlejning for private arrangementer. Det ligger godt placeret mellem boliger og børneinstitutioner og tæt på Albertslund Centret. I Rønnebækhus har vi pt. en del ledige boliger, som vil være ideelle til midlertidig bolig. Her kunne der måske endda tænkes, at vore nye medborgere kunne deltage i ”integrationsprojekter”, og så er beliggenheden i øvrigt perfekt. På Højrupgård er der ledige lokaler i fløjen ved dagplejekontoret, lige overfor står en privat bolig tom på 3. år, og på Ridecentret råder kommunen over flere mindre boliger, som med Ridecenterets omstrukturering måske vil være ledige.

Friske unge mænd
Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti så helst, at Vallensbæk slet ikke skulle modtage flygtninge.
Desuden foreslog Dansk Folkeparti på mødet, at ordet midlertidig blev slettet i forbindelse med omtalen af Toftevej 5, da partiet mener, at man ved at permanentgøre brugen af Toftevej 5 på lokalt plan kan indføre de flygtningelandsbyer, som partiet også taler om på landsplan. Et forslag som ingen øvrige partier imidlertid støttede.
Desuden havde Kenneth Kristensen Berth (DF) ikke meget tilovers for Niels Jørgensen holdning til, at Toftevej 5 var for afsides:
– Jeg kan forstå, at Niels Jørgensen og Venstre synes, at Toftevej er et dårligt valg. Blandt andet fordi det ligger afsides, og der er langt til nærmest busstoppested. Her må jeg bare sige, at det er friske unge mennesker, som i virkeligheden burde kæmpe for deres land, der kommer til Danmark, og hvis de ikke kan gå fra Toftevej 5 til nærmeste busstoppested, så er det da dybt godnat.
Niels Jørgensens (V) konkrete forslag om at finde andre løsninger, undrede Kenneth Kristensen Berth (DF) sig over:
– Venstre foreslår i stedet vores ældreboliger i Rønnebækhus eller huset på Løkkekrogen, som Vallensbæks borgere kan leje til fester og lignende. De to lokaliteter er imidlertid meget dårlige valg. Jeg tror ikke, det vil være særligt trygt for beboerne i Rønnebækhus, hvis der pludselig flyttede unge syriske mænd ind i ældreboligerne, og at placere flygtningene mellem tre daginstitutioner i Vallensbæk Nord er også dybt godnat. Vi aner jo ikke, hvad det er for nogle mennesker, og om de har hjertet på det rette sted.

Hvorfor ikke borgerne?
I det hele taget mente Kenneth Kristensen Berth (DF), at nogle af borgerne i Vallensbæk kunne hjælpe til:
– Det er de Konservatives og den øvrige kommunalbestyrelses indstilling, at når familierne kommer til Vallensbæk som familiesammenførte, så skal de have en lejlighed, som de kan bo i. Det er vi imod i Dansk Folkeparti. Der er rigtig mange Vallensbækborgere, der gerne vil have en lejlighed i Højstrupparken, Rosenlund eller andre af vores almennyttige boligområder og de bliver rykket ned i rækken, når disse udenlandske familier skal have en bolig. Derfor er vores forslag, at de mange, mange frivillige flygtningebegejstrede Vallensbæk-borgere, som Søren Wiborg nævner, kan åbne deres døre for familierne og lade dem flytte ind i deres ejendomme. Dermed siger man jo ikke bare tingene, man gør rent praktisk noget ved dem.

Kun DF stemte for ændringsforslaget om at slette ordet midlertidig. Ændringsforslaget faldt. DF undlod herefter at stemme til sagen. Venstre stemte imod sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top