fbpx
Flere borgere søger hjælp hos Offerrådgivningen
Annie.jpeg.jpg
Annie Marott er offerrådgiver på Vestegnen. Foto: -
HELE OMRÅDET. Den døgnåbne og anonyme telefonrådgivning bliver kontaktet af et stigende antal ofre, vidner og pårørende, som har været udsat for kriminalitet eller ulykker

I 2014 hjalp offerrådgiverne borgerne 179 gange. I oktober 2015 var antallet oppe på 195. De frivillige rådgivere yder medmenneskelig støtte og vejleder om praktiske og juridiske forhold.
Årsagerne til, at borgerne henvender sig, er vidt forskellige. Det er for eksempel vold, indbrud, trusler, chikane, seksuelle krænkelser, tyveri og chokerende vidneoplevelser.
– Stigningen skyldes ikke mere kriminalitet, men en større opmærksomhed om vores tilbud og det gode samarbejde med Vestegnens Politi, som henviser til os, når de modtager en anmeldelse, siger, Henning Broman, lokalformand for offerrådgivningen.
Han har været frivillig offerrådgiver i seks år og har en baggrund ved domstolene. Han har som offerrådgiver flere gange ledsaget borgere som bisidder i retten og ydet vejledning om sagsforløb og erstatning.

Mangler nye rådgivere
Stigningen i henvendelserne og flere aktiviteter, blandt andet et nyt mentortilbud, gør, at Offerrådgivningen mangler nye rådgivere.
– Vi søger nye kolleger, der har lyst til at være frivillige og gøre en forskel, fortæller offerrådgiver og mentor, Annie Marott.
Men hvad kræver det at være rådgiver, og hvad får man ud af at være frivillig?
– Det kræver først og fremmest stor empati, at man er god til at lytte, og ikke mindst, at man har lyst til at hjælpe andre mennesker i en svær situation, siger Annie Marott.
Som ny rådgiver bliver man klædt på til opgaven med en relevant grunduddannelse, og man får gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Derudover er der temadage og undervisningstilbud, man som rådgiver kan deltage i.
– Vi yder ingen behandling, men henviser til relevante tilbud, psykologhjælp og advokatbistand. Telefonen er døgnåben, men de fleste opkald modtager vi i dagtimerne. Som rådgiver skal man gerne kunne tage en uges vagt om måneden og deltage i de månedlige rådgivermøder. Man har mulighed for sparring og supervision med erfarne rådgivere, og man er altid to på vagt ad gangen, fortæller Annie Marott. Rådgiverne på Vestegnen er både mænd, kvinder, yngre og ældre med faglige baggrunde blandt andet inden for sygepleje, jura, psykologi og det sociale område.
Udover akut medmenneskelig støtte og telefonisk rådgivning tilbyder Vestegnens Offerådgivning også mentorforløb fra to erfarne og uddannede mentorer, som støtter og følger borgere, der bliver ofre, i længerevarende forløb.

De har haft brug for offerrådgivningen
Glostrup: I september fik en kvinde, som havde været udsat for indbrud, hjælp
Brøndby: I oktober ringede en kvinde, som havde været udsat for trusler
Brøndby: I november, ringede en kvinde udsat for vold i parforhold
Vallensbæk: I november ringede en pårørende til et voldsoffer
Fakta om Offerrådgivningen
Gratis, anonym og døgnåben telefonrådgivning på telefon 2368 6037.
Vestegnens Offerrådgivning dækker Albertslund, Ballerup, Brøndby, Glostrup, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk
Offerrådgivningen har eksisteret siden 1998 i alle landets politikredse. Vestegnens Offerrådgivning er en del af Landsorganisationen, Offerrådgivningen i Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top