fbpx
Færre indbrud i Brøndby
Torben.jpg
Morten Bach-Petersen, Brøndby Kommune, besøger hvert år adskillige boligforeninger og fortæller, hvordan man nemt kan gøre sin bolig mere sikker. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. På halvandet år er tilmeldingen til Nabohjælp-ordningen næsten fordoblet og antallet af indbrud er faldet med 30 %

Den forestående jul og nytår er traditionel set højtid for indbrud. Men flere og flere Brøndbyborgere har i følge Brøndby Kommune taget deres forholdsregler, og gør hvad de kan for at holde tyvene væk.
Da antallet af indbrud i Brøndby i årene op til 2012 var svagt stigende, vedtog Kommunalbestyrelsen i 2013 at bevilge 150.000 kr. årligt i tre år til at indføre nabohjælp hos borgerne i Brøndby.
Den satsning bærer nu frugt, fortæller Morten Bach-Petersen, der står for den understøttende nabohjælpsindsats i Brøndby:
– Antallet af borgere i Brøndby, der har tilmeldt sig Nabohjælp, er næsten fordoblet det seneste halvandet år, og i mens er antallet af indbrud i kommunen faldet. Jeg tror, de to ting hænger sammen, i al fald er folk grundlæggende blevet bedre til at forebygge indbrud og sikre deres hjem.
Antallet af indbrud i Brøndby er i følge kommunen således i de første tre kvartaler af 2015 faldet med 30 % i forhold til samme tid sidste år, og samtidig er mere end 900 Brøndbyborgere i dag med i Nabohjælp-ordningen.
Det skyldes i følge Brøndby Kommune blandt andet, at mange grundejerforeninger og boligforeninger har haft besøg af Morten Bach-Petersen, der tager gratis ud og holder oplæg om Nabohjælp, og om hvordan man sikrer sin bolig.

Nabohjælp er gratis
Nabohjælp består af et digitalt nabohjælpssystem, hvor man for eksempel kan advisere naboer i området, der er tilmeldt ordningen, om, hvornår man er væk på ferie, og man kan orientere andre om, hvor man evt. har set mistænkelig aktivitet i området. Der er desuden Nabohjælp-skilte og klistermærker, der viser tyven, at her passer man på hinandens hjem.
– Nabohjælp handler ikke bare om, at man tilmelder sig en hjemmeside. Det handler i høj grad om, at man interesserer sig for hinanden, kigger ind over hækken til naboen og holder øje med området, man bor i, understreger Morten Bach-Petersen.

Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag Nabohjælp. Det er gratis at benytte Nabohjælp, ligesom det er gratis for boligfællesskaber at få Morten Bach-Petersen ud og holde oplæg om ordningen og hvordan man forebygger indbrud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top