fbpx
Cykelture giver livskvalitet
DSC_1410.jpg
Cykling uden alder har rullet cirka 3000 kilometer i Vallensbæk. Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. Den lokale afdeling af Cykling uden alder har nu kørt omkring 3.000 km med ældre borgere fra Vallensbæk

Konceptet er enkelt: Frivillige piloter under Cykling uden Alder kører ture med ældre, gangbesværede borgere i elektriske rickshaw-cykler.
Ægteparret Vibeke og Leif Kristensen fra Vallensbæk er nogle af de borgere, der har glæde af cykelturene. Leif Kristensen bor i plejeboligerne Højstruphave.
– Leif får noget frisk luft og ser nogle andre ting end plejeboligen. Børn vinker til os, når vi kører forbi – det er rigtig dejligt, fortæller Vibeke Kristensen.
Inden en tur aftaler passagererne og piloten, hvor de skal køre hen.
– Man kan for eksempel køre til Avedøre langs med indsøerne ved Vallensbæk Strand – eller den anden vej kan man køre en tur til Hundige. Alle mennesker skulle få lov at få sådan en tur, mener Vibeke Kristensen, der er ude at køre sammen med Leif et par gange om ugen. En tur er typisk på knap to timer.

Kører arrangementer
Til særlige events er der lavet aftale med Cykling uden Alder om, at de frivillige transporterer nogle af deltagerne ud og hjem. Blandt andet har piloterne fragtet borgere hen til arrangementer som Madfællesskab og Mad i generationer– arrangementer, hvor ældre går i køkkenet sammen med de unge og på den måde introducerer de unge for en glemt madkultur.

Man bliver glad
Mogens Sørensen og Mogens Jørgensen er frivillige piloter, og den førstnævnte er samtidig kaptajn for Cykling uden Alder i Vallensbæk og formand for den lokale afdeling af Cyklistforbundet.
– I sommer tog jeg en tur med et par ældre ned for at høre musik på Vallensbæk Havn. Det er utroligt, hvad man møder af venlighed, når man kommer kørende, fortæller Mogens Jørgensen.
Mogens Sørensen supplerer:
– Der sker noget, når man kommer ud, folk liver op, når vi kører med dem.

Tilbuddet er primært for beboere i kommunens plejeboliger, Højstruphave, Rønnebo, dagcentret og aktivitetscentret. Ældre, gangbesværede borgere i egen bolig i Vallensbæk har også mulighed for at bruge tilbuddet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top