fbpx
Borgmester erkender, at snerydningen ikke var god nok
IMG_4314.jpg
Borgmester John Engelhardt (V) erkender, at snrydningen ikke var god nok i Glostrup efter sidste weekends kraftige snefald. Viceborgmester Flemming Ørhem (DF) mener, Glostrup fik særlig meget sne. Foto: Heiner Lützen Ank
GLOSTRUP. John Engelhardt (V) og Flemming Ørhem (DF)erkender, at snerydningen ikke var god nok i starten af sidste uge

Mange borgere i Glostrup var ikke tilfredse med snerydningen efter det kraftige snefald lørdag den 21. november. Det var Borgmester John Engelhardt heller ikke.
– Det kan sagtens gøres bedre, siger han.
Billedet på forsiden af Folkebladet i sidste uge viste en pænt ryddet cykelsti på Brøndbysiden af Østbrovej, mens samme cykelsti på Glostrupsiden stadig var fyldt med sne.
– De nåede at få ryddet cykelstien, inden frosten satte ind. Når først frosten sætter ind, så er det næsten umuligt at få ryddet sådan en cykelsti, siger han.
Flemming Ørhem, viceborgmester og formand for teknisk udvalg, roser Vej- og Parks ansatte.
– Jeg er meget tilfreds med de ansatte og deres indsats, men ikke helt tilfreds med resultatet, siger han.
Han mener, at Glostrup i denne omgang blev ramt særligt hårdt, og det derfor ikke er fair at sammenligne med andre kommuner, hvor der ikke er faldet lige så meget sne.

Besparelser kan klares
I Glostrup Kommunes budget for 2016, som Venstre og Dansk Folkeparti vedtog i oktober, er der lagt op til en besparelse på Vej og Park på en halv million kroner. I 2017 er det mening, at der skal spares en hel million. Men det vil formentlig ikke få nogen betydning for snerydningen, mener John Engelhardt.
– Når det sner, så sætter man alt disponibelt mandskab ind på at få ryddet op. Nogle år kommer der meget sne, så må man spare lidt på sommervedligeholdelsen, siger han. Han nævner for eksempel støjvolden mellem Paul Bergsøes Vej og Motorring 3, som et af de steder, hvor beplantningen godt kan få et lidt mere ’rustikt’ look.

Sne i december
Hvis snevejret i Glostrup ellers havde kunnet vente til vintermånederne, så havde beredskabet også været bedre. Kommunen har nemlig kontrakt med 16 landmænd, der skal komme med deres traktorer og rydde sne. Den kontrakt starter bare først den 1. december.
– Vi var kun i halvt beredskab. Til næste år skulle det gerne være nemmere for jer at komme på arbejde, sagde John Engelhardt til erhvervsfolkene til den store erhvervskonference i onsdags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top