fbpx
Anbragte unge skal selv betale
GLOSTRUP. Det er ikke en god gerning, når kommunen beder anbragte unge om at betale til egen anbringelse

Der står i loven, at anbragte unge selv skal bidrage økonomi til deres anbringelse, hvis de har mulighed for det.
Det skal ske efter kommunalbestyrelsens beslutning. Den beslutning traf kommunalbestyrelsen i Glostrup på decembermødet. Men begrundelsen for, at de unge selv skal bidrage, var der noget uenighed om.

Forståelse for udgifter
I de nye kvalitetsstandarder for serviceniveauet på det specialiserede område, står følgende: Baggrunden for at opkræve bidrag til egen anbringelse er, at et barn eller en ung, der er anbragt i et opholdssted også skal have en forståelse for, at der er mange omkostninger ved de basale ting såsom mad og husly – og at man derfor skal bidrage til disse udgifter, når man tjener penge eller har formue.
Samtidig skal beløbets størrelse fastsættes således, at barnet/den unge har et incitament til at passe et job og tjene sine egne penge, da det er en vigtig forberedelse til et selvstændigt voksenliv at opleve, at det gør en forskel, når man tjener sine egne penge.
Den formulering var Mette Vennerstrøm (SF) ikke tilfreds med.
– Jeg troede, at disse børn var anbragt for at de kunne lære at blive trygge, glade og helstøbte voksne med fritidsinteresser og venskaber til trods for børneårenes sår der aldrig helt kan heles. Men det er åbenbart bare mig. Ja, undskyld, men jeg synes faktisk, at det er uanstændigt. Kald det dog for søren for hvad det er, i stedet for i belærende tone at forsøge at få det til at lyde som en god gerning, sagde hun.

Kærligt klap
Ina-Marie Nielsen (V), der ind til det nye år er formand for Børne- og Skoleudvalget, var uenig.
– Jeg opfatter mig slet ikke som kynisk. Med bidrag til egen anbringelse lægger vi bare op til at følge lovgivningen på området. Vi giver de unge indsigt i og ansvar for egen økonomi. Det er et kærligt krav. Et kærligt klap til et ungt mennesker, der har brug for at vokse op. Det ligger os meget på sinde, at give de unge mulighed for at mestre eget liv og i det her tilfælde at mestre egen økonomi, sagde hun.
I en lidt speciel løsning endte alle faktisk med at stemme for den nye kvalitetsstandard, men med den tilføjelse, at Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ikke ønskede teksten om forståelse for omkostningerne med.
Derudover ønskede de besparelserne på fritidsaktiviteter og ferie rullet tilbage, hvilket der heller ikke var flertal for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top