fbpx
27 flygtninge til Glostrup
GLOSTRUP. Glostrup Kommune skal modtage 27 flygtninge til næste år, og det bør kunne lade sig gøre, siger kommunen

Det er ind til videre gået glimrende med at modtage flygtninge i Glostrup Kommune.
– I starten af 2015 fik vi ikke særligt mange, men efter juni har vi fået flere. Vi er endt på at have modtaget 15 i 2015 og så modtager vi en mere den 1. januar, siger Johan Kroesen, centerchef for social service.
Det har ind til videre været muligt at finde passende lejligheder til de flygtninge, kommunen har modtaget.
– Vi har haft enkelte overnatninger på et hotel, hvor vi ventede på at få nøgler til lejligheder, men alle flygtninge er nu ude i permanente boliger, siger Johan Kroesen.

Flere næste år
Mens Glostrup Kommune altså kun har skullet finde plads til 15 flygtninge i år, så bliver opgaven muligvis dobbelt så stor til næste år. Ifølge Udlændingestyrelsen skal Glostrup nemlig modtage 27 flygtninge i 2016.
Kommunerne har nu mulighed for at indgå en frivillig aftale om, hvor mange flygtninge de enkelte regioner og kommuner kan forvente at modtage. Hvis kommunerne ikke indgår en frivillig aftale, fastsætter Udlændingestyrelsen regions- og kommunekvoterne ud fra en nye beregningsmodel. Bruges denne, skal Glostrup modtage 27 flygtninge.
Tallet er noget højere end tidligere forventet. I oktober lød meldingen, at Glostrup kun skulle modtage 18 flygtninge.
– Det nye landstal skyldes naturligvis den meget store tilstrømning til Danmark. En stor del af disse flygtninge er allerede i landet som asylansøgere, men får først afgjort deres sag i 2016, siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg.

Midlertidige boliger
På grund af det stigende pres på kommunerne har regeringen besluttet at give kommunerne mulighed for at bruge midlertidige boliger.
– Jeg er klar over, at kommunerne står med en stor opgave, hvilket er årsagen til, at vi nu giver kommunerne bedre muligheder for midlertidige boliger, hvor flere eksempelvis kan indkvarteres i samme værelse. På længere sigt håber jeg dog, at vi vil se et fald i tilstrømningen til landet, når vores asylstramninger for alvor slår igennem, siger Inger Støjberg.
I Glostrup Kommune er man begyndt at kigge efter alternative muligheder. Johan Kroesen har ikke nogen konkrete eksempler, men det er kommunale ejendomme, som kan indrettes til bolig i nogle måneder. Det er dog ikke sikkert, at der bliver brug for det.
– Det kommer meget an på, om de kommer drypvis, som de gjorde i 2015. Hvis der kommer otte i en måned, så kan vi placere nogle midlertidigt, ind til vi kan skaffe permanente boliger, siger Johan Kroesen.
Brøndby skal igen ikke modtage flygtninge til næste år, Vallensbæk skal modtage syv.

Bliver integreret
Flygtningene, der kommer til Glostrup, får selvfølgelig den økonomiske og praktiske hjælp fra kommune og stat, som de har krav på. Men hvis de skal føle sig velkomne i Danmark, skal der mere til. Det hjælper Røde Kors i Glostrup med. De startede i oktober en forening, der via forskellige aktiviteter kan få flygtningene til at opleve, hvad Glostrup har at byde på. Foreningen har allerede fået 25 medlemmer, og det glæder Henning Richard Jensen, formand for Røde Kors i Glostrup.
– Jeg synes, det er rigtig flot, og der er stadig nogle, der viser interesse. Vi er godt dækket ind i aldersgrupper,.Dr er nogle, der kan være der om dagen, og nogle der kan være der om aftenen. Det er en rigtig god gruppe. Det er jeg meget glad for, siger han.
Gruppen af frivillige har netop fået lov til at låne Leragergård hver tirsdag. Her kan de så lave aktiviteter hele dagen. Der er nogen, der hjælper med lektiehjælp, og der er planer om en café.
– Så har vi mulighed for at mødes uformelt over en kop kaffe, siger Henning Richard Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top