fbpx
Voldsom huslejestigning
I tidligere indlæg her i Folkebladet, har jeg orienteret læserne om den voldsomme huslejestigning på 5.064 kr. om året, som beboerne på plejehjemmet Højstuphave i Vallensbæk bliver pålignet i 2016. I sit seneste svar i Folkebladet den 11. november 2015 henviser formanden for Social- og sundhedsudvalget Anette Eriksen blandt andet til den lave pris, der […]

I tidligere indlæg her i Folkebladet, har jeg orienteret læserne om den voldsomme huslejestigning på 5.064 kr. om året, som beboerne på plejehjemmet Højstuphave i Vallensbæk bliver pålignet i 2016.
I sit seneste svar i Folkebladet den 11. november 2015 henviser formanden for Social- og sundhedsudvalget Anette Eriksen blandt andet til den lave pris, der betales for mad samt beboernes mulighed for at søge boligtilskud.
Begge argumenter, til forsvar for den varslede huslejestigning, er for mig sagen uvedkommende og illustrerer blot formandens vaskeligheder ved at forsvare huslejestigningen.
Muligheden for at søge boligtilskud er åben for alle i kongeriget og er således ikke en særlig rettighed forbeholdt beboerne i Højstruphave. Og adgang til måltider til lavere priser har andre ældre også adgang til på forskellig vis.
Begge de nævnte forhold var i øvrigt også gældende i tiden forud for beslutningen om den markante huslejestigning i Højstruphave og kan af samme grund ikke indgå i en saglig argumentation om stigningen i 2016.
Lad mig i øvrigt, når emnet boligtilskud nu er bragt på bane, kort henvise til Finansministerens forslag til Finanslov for 2016.
I forslaget er der nemlig varslet en nedsættelse af boligydelsen (boligtilskud) med 110 mio. kr. i 2016 og herefter stigende til 590 mio.kr. i 2020.
Vi må imidlertid vente på resultatet af finanslovsforhandlingerne før konsekvensen for hver enkel borger kan overskues.
Dette var mit sidste indlæg i sagen om huslejestigningen for beboerne i plejehjemmet Højstruphave, Vallensbæk.

Svar
Af Anette Eriksen
Formand for Social- og
sundhedsudvalg

Hvor ville jeg dog ønske, at Carl Skovsen havde sagt ja til mit tilbud om direkte dialog. Så ville han bl.a. have kendt til de helt særlige regler, der gælder for boligtilskud i ældre- og plejeboliger og som gør, at rigtig mange i disse boliger kan nøjes med at betale 25% af huslejen. Af Carl Skovsens læserbrev må man nu forstå, at han mener, at der gælder samme boligtilskudsregler for alle i kongeriget. Men det er altså ikke korrekt. Jeg kender Carl Skovsen som en klog og engageret mand, der brænder for de ting, som han går ind i og jeg kan ikke forestille mig, at han ville skrive, som han gør, hvis han ikke mente, det var korrekt. Derfor ærgrer jeg mig over, at vi ikke har kunnet tage dialogen direkte. Det mener jeg fremmer forståelsen – også selvom man ikke er enige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top