fbpx
To ekstra 0. klasser til næste år
IMG_4374.jpg
Søndervang og Nordvang får to ekstra 0. klasser til næste år. Det har Børne- og skoleudvalget i Glostrup besluttet. Foto: Heiner Lützen Ank
GLOSTRUP. Søndervang og Nordvang får tre klasser til næste år. Nogle af de forældre, der har ønsket Skovvang, kan gå hen og blive skuffede

Nordvang og Søndervang får sandsynligvis tre 0. klasser til næste år. Det blev besluttet på Børne- og Skoleudvalgets møde i oktober.
– Det er den endelige beslutning, at klasserne kommer til at falde der, hvis der er behov for ekstra 0. klasser. Der er stadig rigtig mange ubekendte, vi er stadig i gang med indskrivningen til skolen. Beslutningen er taget rent ud fra, hvor børnene bor henne, siger Lene Magnussen, direktør for blandt andet skoleområdet.

Mange børn
Som udgangspunkt skal der oprettes to 0. klasser på hver af skolerne i den sydlige del af Glostrup og en enkelt i Ejby. Men fordi der er mange børn i Glostrup lige i øjeblikket, så giver det ikke nok plads. Det er nødvendigt at oprette ekstra 0. klasser. Da skoleåret 2015/16 startede, blev der oprettet tre 0. klasser på Skovvang og Søndervang. Det skete, efter der i foråret var en længere politisk debat om netop hvor der skulle oprettes ekstra 0. klasser. Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten mente, at man skulle oprette den ekstra 0. klasse på Vestervang for at styrke den afdeling. Venstre og Dansk Folkeparti ønskede at oprette klassen på Skovvang, for at opfylde flest forældreønsker.

Skolen bestemmer
Forældrene til børn, der skal starte i skole til sommer, er netop nu ved at indskrive deres børn i skolen. Ud fra børnetallet er det forventningen, at der skal oprettes to ekstra 0. klasser i Glostrup. Denne gang bliver det på Søndervang og Nordvang. Det er forventningen, at der bliver børn til tre hele klasser på Søndervang, til to klasser på Vestervang og en på Ejbyskolen. Skovvang og Nordvang får ifølge prognosen begge elever til lidt mere end to 0. klasser. Men fordi Glostrup Skole er en skole på fem forskellige matrikler, så kan skolen selv fordele børnene på de enkelte adresser. På den måde kan man nøjes med at oprette tre 0. klasser på Nordvang og kun to på Skovvang. Det betyder også, at der sandsynligvis vil være nogle forældre, der har ønske at få deres barn på Skovvang, der i stedet vil få barnet på Nordvang.
– Vi ligger os virkelig i selen for at opfylde forældrenes ønsker. Det betyder rigtig meget for forældrene. Der er nogle politisk vedtagne retningslinjer for, hvordan vi skal fordele børnene, og dem følger vi selvfølgelig, siger Lene Magnussen.
Sidste år fik forældrene til ti børn ikke deres første prioritet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top