fbpx
Svanholm hædret på rådhuset
juniorerne.jpg
Den 12. november blev Svanholm Cricketclub hædret på Brøndby Rådhus efter en ny portion danske mesterskaber. Foto: Brøndby Kommune
SPORT. Torsdag den 12. november blev Svanholm Cricketclub hædret på Brøndby Rådhus efter endnu en flot sæson

Torsdag den 12. november havde Brøndby Kommune inviteret Svanholm Cricketclub på besøg på rådhuset, da klubben endnu engang har haft en flot sæson.
I sin tale sagde borgmester, Ib Terp (S), blandt andet:
– Det er mig en glæde at modtage Svanholms junior og lilleputhold på rådhuset som danske mestre anno 2015. De to hold, der sidder her i dag er hold nr. 75 og 76, der har vundet et dansk mesterskab for klubben siden dens stiftelse i 1956. Af disse mange mesterskaber er hele 71 vundet, mens I har hørt til i Brøndby, hvor I nu har boet i 44 år. Alle disse hold, der gennem årene har begejstret os, er blevet hædret her på rådhuset til stor glæde for Kommunalbestyrelsen.

Godt eksempel
I følge borgmesteren er det ikke held, der har ført til, at Svanhols juniorer og lillepuetter endnu engang har vundet det danske mesterskab:
– I har formået at præge jeres idrætsgren med godt spil og store præstationer. Det har I opnået ved at være flittige og ambitiøse sportsfolk, og på den måde fremstår I som et godt eksempel for jeres jævnaldrende. Jeres alder taget i betragtning, kan I med samme flid også være gode repræsentanter for Brøndby Kommune i mange år fremover.

Kun to mesterskaber
Selvom to danske mesterskaber til samme klub er en stor præstation, så var der alligevel en drøm om mere, sagde Ib Terp (S):
– Sidste år havde vi den helt usædvanlige glæde at kunne modtage samtlige Svanholms fire hold, der havde vundet danske mesterskaber. I år måtte I så ’nøjes’ med to danske mesterhold. Det siger jo meget om den vinderkultur, som over årene er blevet en del af Svanholms DNA, når man ikke længere stiller sig tilfreds med to danske mesterskaber.

Tager ansvar
Ib Terp benyttede også lejligheden til at rose Svanholm Cricketclub for det ansvar, klubben tager i forhold til byen i bredere forstand:
– Også på skoIeområdet yder I en stor frivillig indsats. I har sammen med kommunen arrangeret skoleidrætsdage, hvor 4. klasserne spiller cricket i tre dage. I lægger hus og trænere til, når der i to uger gives tilbud til børnene i forbindelse med Brøndby i bevægelse. I arrangerer indendørs skolemesterskaber i cricket henover vinteren og som noget helt nyt, har I indledt et samarbejde med Brøndbyvester Skole, om et forløb med undervisning i cricket i idrætstimerne.
I forvejen laver I et kolossalt ungdomsarbejde og tager Jer af nogle af de drenge, som ellers ikke finder vej til idrætsklubberne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top