fbpx
Støtter Kenneth Kristensens Berth minusvækst i Vallensbæk?
Regering ønsker at indføre minusvækst i kommunernes budgetter de kommende fire år. Det vil betyde færre penge til skoler, ældrepleje og pædagoger i børnehaverne. Det vil betyde mindre velfærd. Men inden Venstres spareplan bliver til virkelighed, skal de finde politisk opbakning. Og her er vores svar klart. Socialdemokratiet ønsker at investere i vores velfærd – […]

Regering ønsker at indføre minusvækst i kommunernes budgetter de kommende fire år. Det vil betyde færre penge til skoler, ældrepleje og pædagoger i børnehaverne. Det vil betyde mindre velfærd.
Men inden Venstres spareplan bliver til virkelighed, skal de finde politisk opbakning. Og her er vores svar klart. Socialdemokratiet ønsker at investere i vores velfærd – ikke forringe den. Derfor er det også utænkeligt, at regeringens besparelser bliver gennemført med socialdemokratiske stemmer.
Det betyder, at Venstre skal finde deres flertal et andet sted. Og her er deres eneste alternativ Dansk Folkeparti. Et parti, der gik til valg på løfter om mere velfærd, men som kan ende med at lægge de afgørende mandater til det stik modsatte. Det hænger ikke rigtig sammen.
Men er det virkelig Dansk Folkepartis politik? Er det virkelig det partiets folkevalgte ønsker?
Indtil videre har det været svært at få et klart svar fra Dansk Folkeparti. Om de står ved deres løfter om mere velfærd, eller om de vil støtte Lars Løkkes besparelser på børn og ældre. For man kan trods alt ikke gøre begge dele.
Derfor kunne det være interessant at høre, hvad mener Kenneth Kristensen Berth? Kenneth Kristensen Berth ved, at det kommer til at gå ud over velfærden her i Vallensbæk. At det betyder besparelser på vores skoler og får konsekvenser for vores ældre. Vallensbæk har allerede mærket konsekvenserne af Venstres spareplan. Spareplanen har medført at et ansvarligt flertal i kommunalbestyrelsen (DF ville ikke tage ansvar) fandt godt 10 mio. kr. på bl.a. rammebeløbet til børn og ældre og ved afskedigelse af fem medarbejdere i administrationen på rådhuset. Det er DF’s og Kenneth Kristensen Berths ansvar i Folketinget, at disse sparekrav rammer Vallensbæks børn og ældre.

DF står ved vore løfter

Af MF Kenneth Kristensen Berth (DF), EU-ordfører & næstformand for Europaudvalget, kommunalbestyrelsesmedlem

Mattias Tesfaye, der ikke har fået en ordførerpost i Socialdemokratiet, og derfor tilsyneladende har god tid til at lave spekulative læserindlæg, som det aktuelle, der er begået sammen med Socialdemokratiets lokalformand Søren Wiborg, insinuerer her, at jeg skulle støtte minusvækst i Vallensbæk.
Allerførst er det vist på sin plads at fastslå, at i de fire år, hvor Socialdemokratiet havde regeringsmagten havde 60 ud af 98 kommuner i landet minusvækst – heraf 17 socialdemokratisk ledede kommuner.
Når det så er sagt, så kan jeg forsikre de herrer Wiborg og Tesfaye om, at Dansk Folkeparti ikke har samme ambition.
Regeringen har i sin aftale med Kommunernes Landsforening indført et såkaldt omprioriteringsbidrag. Det er i øvrigt en aftale, som Socialdemokratiet har støttet. Det er Dansk Folkepartis opfattelse, at dette bidrag skal tilbage til kommunerne, så kommunerne ikke kommer til at opleve minusvækst.
Forhåbentlig vil vi allerede med finanslovsaftalen for 2016 kunne finde penge til eksempelvis at tilgodese mange af vore ældre medborgere.
I forhold til Dansk Folkepartis manglende deltagelse i budgettet for 2016 skal jeg bare igen understrege, at vi har fremlagt et alternativt budgetforslag, der netop tilgodeser ældre og børn, modsat det budget, som Søren Wiborg har stemt for og som indebærer nedskæringer på ældre og børn for til gengæld at give penge til en digital kunsthal og en ombygning af rådhusets stueetage, så denne kan bruges til bl.a. kunstudstillinger.
Jeg ved godt, hvad jeg mener, der er den klogeste prioritering – og jeg er ret sikker på, at de fleste borgere i Vallensbæk er enig med mig heri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top