fbpx
Solceller for en million
Solceller_Nianet.jpg
Solcellerne på taget af en bygning i Ejby har kostet en million. Foto: -
GLOSTRUP. Den danske fibernetleverandør Nianet har investeret 1,1 millioner kroner i solceller på taget af deres hovedkontor i Ejby

På en skærm i receptionen på hovedkontoret i Glostrup kan Nianet følge dagsproduktionen af den strøm, som et nyt solcelleanlæg på taget bidrager med. På skærmen kan de ansatte få indblik i, hvor mange husstande der kunne køre på strømmen, der genereres, og hvor mange træer CO2-besparelsen svarer til. Det giver god mening for medarbejderne, og på længere sigt vil det også give økonomisk mening for fibernetleverandøren, som netop har genvundet statens udbud om fibernet.
Varmen, som computerne i datacenteret har til overs, er de nødt til at lade gå til spilde – primært af afgiftsmæssige årsager – men solcelleanlægget på taget er et skridt i retningen mod en grønnere virksomhed. Dog vægter det lige så meget, at et solcelleanlæg giver mening for de medarbejdere, der har deres daglige gang på hovedkontoret samt, at solcelleanlægget på hovedkontorets tag har tjent sig selv hjem i kroner og øre over de kommende år.
– Det nye solcelleanlæg er en del mindre, end vi havde håbet og planlagt. Men det var den type anlæg, som vi havde mulighed for at placere på nuværende tidspunkt. Anlægget er fra dag ét et beskedent økonomisk tilskud til vores driftsomkostninger, men vi forudser, at vi med en horisont på ti år har tjent investeringen hjem i strømforbruget, forklarer Per Skovgaard Rosen, teknisk direktør for Nianet.

Investering i trivsel
Investeringen er ikke gjort ud fra en betragtning om, at Nianet skal være en decideret grøn virksomhed. Men et solcelleanlæg giver god mening for virksomheden og for dem, der har deres daglige gang på hovedkontoret.
– Vi skal ikke være grønne for at være grønne. Det skal også give mening rent økonomisk, hvilket det vil gøre på den længere bane. Det, vi desuden har fundet ud af, er, at det faktisk giver rigtig meget mening for de ansatte på hovedkontoret, og at det er den slags initiativer, man burde gøre mere i, mener Per Skovgaard Rosen og fortsætter:
– En ting er signalværdien og den enkeltes følelse ved at være en del af en virksomhed, der har investeret i at være grønnere. En anden ting er, at vi decideret kan mærke en forandring i hverdagen, fordi kontorbygningen ikke bliver så varm på en solrig dag, som vi ellers har oplevet. Så der er også en grad af trivsel og employer branding i det, som vi ikke havde med i vores indledende kalkulationer, da vi søsatte det eksperiment, som solcelleinvesteringen har været, tilføjer Per Skovgaard Rosen.
Solcelleanlægget er placeret på taget af Nianets hovedkontor på Ejby Industrivej i Glostrup og blev indviet i august 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top