fbpx
Seks mænd dømt for skunkproduktion
BRØNDBY. På Hesselager i Brøndby er der i tre år blevet dyrket cannabis. Det blev seks mænd dømt for i fredags

Seks mænd fik ved retten i Glostrup mellem et år og tre år og seks måneders fængsel for at have deltaget i skunkproduktionen på Hesselager i Brøndby. Produktionen startede ifølge anklageren i 2012 og blev først stoppet, da politiet slog til mod erhvervsejendommen i januar i år. Her blev de første fire af de nu dømte anholdt, mens de to sidste blev anholdt senere.
De har alle siddet varetægtsfængslet frem til dommen i fredags.

Delvist skyldige
Politiet har som minimum kendt til skunkproduktionen siden oktober 2014, hvor de etablerede overvågning af ejendommen. På overvågningsbillederne kan man se fem af de seks dømte komme til ejendommen. Derfor valgte fem af de seks også at tilstå en del af sigtelsen. Forklaringerne var nogenlunde enslydende. De var blevet tilbudt 100 kroner i timen sort for at hjælpe med at høste skunk en gang i begyndelsen af januar 2015. Men ingen af dem ville tilstå, at de var bagmanden.
– Det er helt naturligt, at der er flere indianere end der er høvdinge, og det er slet ikke sikkert, at høvdingen er blandt disse seks, som den enes forsvarer sagde.
Anklageren derimod argumenterede for, at de seks kendte hinanden og derfor måtte alle seks have været med fra start. Det var domsmandsretten ikke enig i. Fire af de seks blev derfor kun dømt for at have deltaget i en kortere periode. De fik mellem et år og to års fængsel for deres rolle.
Da de havde siddet varetægtsfængslet siden januar, blev tre af dem løsladt med det samme, hvilket gav et lettelsens suk på tilhørerpladserne i retten, hvor familie og venner til de dømte sad og ventede i spænding.
De fire valgte at acceptere deres domme på stedet.

Vicevært og lejer
De to sidste dømte fik begge 3 år og 6 måneders fængsel. Den ene nægtede sig fuldstændig skyldig. Han forklarede, at han havde været vicevært på ejendommen, men aldrig havde været inde i det lokale, hvor der blev produceret skunk. Han slog græs og betalte el, vand og husleje og brugte i øvrigt kontoret på ejendommen.
Domsmandsretten mente, at han måtte have vidst, hvad derforegik og dømte ham derfor for at deltaget i skunkproduktion i tre år. Hans forsvarer argumenterede for, at det ikke var dokumenteret, at der var blevet produceret skunk i tre år.
Den anden var blevet genkendt af et vidne, som havde indgået udlejningskontrakten for ejendommen.
De valgte begge to at anke dommene med det samme.

Produktion i tre år
Lejemålet på Hesselager blev i 2012 overtaget af en Bulgarer, som politiet ikke har kunnet finde. Det er deres formodning, at han var en stråmand. På det tidspunkt steg vandforbruget og strømforbruget markant, i forhold til året før.
Forsvarerne mente, at der året før ikke havde været meget aktivitet på ejendommen og at det derfor var meget muligt, at lokalerne i de første par år blev brugt lovligt.

Erstatning
Produktionstiden er også afgørende for det erstatningsansvar de to sidste dømte har overfor Dong. Ved ejendommen var der nemlig lavet nogle ledninger uden om elmåleren fra Dong, de dømte har altså stjålet strøm. De to sidste blev dømt for tyveriet, men retten valgte at udsætte spørgsmålet om erstatning til en civil retssag. Dongs repræsentant var uddannet i fransk og markedsføring og havde altså ikke meget forstand på strøm. Hun havde ifølge sin egen forklaring googlet sig frem til, hvordan man producerer skunk. Forsvarerne påpegede flere fejl i opgørelsen af strømforbruget, for eksempel at transformatorene og lamperne var opgjort til begge to at bruge en masse strøm. Men de påpegede, at en transformator ikke bruger strøm i sig selv, men laver den om til noget andet. Transformatorernes og lampernes strømforbrug var da også ens. Med den usikkerhed valgte domsmandsretten altså at udsætte spørgsmålet om erstatning, der kan komme op på flere millioner kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top