fbpx
Nye dansetakter slået an
IMG_2996-Tommy-Havdrup-7.jpg
Tommy Havdrup har kæmpet for mere fair konkurrence på danseområdet, og nu har Konkurrencestyrelsen bakket ham op. Foto: Pressefoto
VALLENSBÆK. I mange år har Tommy Havdrup fra Vallensbæk kæmpet for, at private danseskoler skulle have en mere fair behandling. Nu har han vundet en sejr

Det er sundt og sjovt at danse. Og for alle os, der gerne vil lære at blive bedre til trinnene, findes der heldigvis forskellige undervisningstilbud rundt i hele landet. Også i Folkebladets område.
Disse undervisningstilbud kan groft sagt inddeles i to kategorier, de private danseskoler og de foreningsdrevne, der får kommunalt tilskud.
Er man almindelig danseelev, tænker man sikkert ikke over forskellene på disse to kategorier, men går derhen, hvor de nu engang tilbyder undervisning i den dans, man gerne vil lære.
En, der imidlertid har tænkt en del over forskellene mellem de private danseskoler og de foreninger, der får kommunalt tilskud, er Tommy Havdrup fra Vallensbæk.
Han har som talsmand for danseskolerne kæmpet imod det, han mener, er unfair konkurrence. En unfair konkurrence, som i følge Tommy Havdrup har ført til, at mange private danseskoler har været nødt til at lukke.
Men nu har Tommy Havdrup haft succes med kampen. Den 5. november har Konkurrencestyrelsen nemlig meddelt, at de vil sende en ny skriftlig vejledning til alle landets 98 kommuner om, hvordan de skal forholde sig til støtten til foreninger, der udbyder danseundervisning.

Det bedst mulige
Selvom Tommy Havdrup havde håbet på, at afgørelsen fra Konkurrencestyrelsen ville have været mere vidtgående, glæder han sig dog alligevel over afgørelsen:
– Problemet er, at kommunerne nemlig efter reglerne i Folkeoplysningsloven er pligtige til at stille gratis, velegnede lokaler til rådighed til kommunens danseforeninger. Endvidere skal der ydes et direkte kontant tilskud til foreningen for hvert medlem under 25 år, ofte 600 – 800 kr. per medlem. Der er et væld af andre støttemuligheder via hjemkommunen, og yderligere er man fritaget for at betale koda-gramex afgift for brug af musik.

Giver prisforskel
Disse forhold har i følge Tommy Havdrup en oplagt, negativ betydning for de private danseskoler:
– Der er voldsomt stor prisforskel på undervisningen i kommunalt, støttede danseforeninger og på private danseskoler. Prisen på private danseskoler er cirka fire gange højere.
Forskellen på vilkårene for de kommunalt støttede danseforeninger og de private danseskoler kan også mærkes i Folkebladets område, fortæller Tommy Havdrup:
– Vi betaler for eksempel 30.000 kr. for leje af Glostrup Hallen, mens den lokale danseforening har denne hal helt gratis.
Og det eneste de private danseskoler kan gøre, er i følge Tommy Havdrup at være de bedste:
– Det eneste, vi kan konkurrere på, er et meget højt kvalitetsniveau. Det er på danseskolerne undervisere med en dansefaglig- og pædagogisk uddannelse underviser. I mange danseforeninger er det unge piger, som har gået på en rigtig privatdrevet danseskole et par år, som underviser.

Håber på dialog
Nu er det så blevet kommunerne pålagt at sætte fokus på området, og Tommy Havdrup håber, det fører til en forbedret dialog, også med kommunerne i Folkebladets område:
– Der vil nok på dette område komme lidt dialog mellem kommunerne, da jeg har formået Konkurrencestyrelsen til at indføje, at man ikke kun må se inden for kommunens egne grænser, men skal være opmærksom på, at en danseforening i egen kommune kan skabe forvridning af konkurrencen i en nabokommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top