fbpx
Mødet ved SuperBrugsen
IMG_4648.jpg
Laurits Bune (tv) fra Ældre Sagen og Jens Juul Nielsen Informationsdirektør i Coop (th) diskuterede lukningen af SuperBrugsen i sidste uge. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Der har været en del kritik af, at Coop har valgt at lukke SuperBrugsen på Park Allé. Folkebladet har talt med Coop og kritikerne

De står pænt ved siden af hinanden og venter på, at interviewet skal gå i gang, Laurits Bune fra Ældre Sagen i Brøndby og Jens Juul Nielsen, Informationsdirektør i Coop.
På samme måde er de også enige om, at den nye SuperBrugsen, der 800 meter længere henne ad Park Allé åbner samme dag, er en stor og flot butik. Dog har Laurits Bune kun set butikken udefra endnu.
Hvad de imidlertid ikke er enige om er, hvorvidt det er en god ide at lukke den gamle SuperBrugsen på Park Allé uden at åbne en ny dagligvarebutik.
En beslutning Jens Juul Nielsen mener, er den rigtige og naturlige:
– Vi har valgt at lukke den gamle SuperBrugsen, da den var nedslidt, og da vi samtidig vurderede, at det ville blive for dyrt at renovere den, og når vi samtidig fik tilbudt de nye lokaler, så var det det, der samlet set gav bedst mening.
En ret Laurits Bune på ingen måde ønsker at betvivle:
– Det er naturligvis op til Coop at bestemme det. Men det undrer os, at man ikke vælger at åbne en ny butik i stedet. Som vi ser det, ville det være oplagt.

Det har været overvejet
Faktisk mener Laurits Bune, at ideen om at åbne en Fakta har været fremme tidligere:
– Der har, så vidt jeg har været orienteret, været ideer om at åbne en Fakta, og derfor undrer det mig, at det ikke bliver til noget.
At der har været overvejelser om at åbne en Fakta, vil Jens Juul Nielsen godt bekræfte:
– Da det blev besluttet at lukke SuperBrugensen, overvejede Coop muligheden for at åbne en Fakta.
Men det ville også kræve en del renovering, og hertil kommer, at en ny Fakta nok ikke ville have den fornødne omsætning til, at det kunne betale sig.
Derfor er det blevet besluttet i Coop, at der ikke skal åbne en Fakta.
Det undrer imidlertid Laurits Bune:
– Det kan jeg ikke forstå, for i Brøndbyøster har man en Fakta og en Kvickly, der ligger lige ved siden af hinanden. Så det kan lade sig gøre andre steder.
Til dette siger Jens Juul Nielsen:
– Det er rigtigt. Men vi har altså vurderet, at der ikke var et kundegrundlag til det samme her.

Der er en grænse
Coop er ejet af medlemmerne, og hertil kommer, at Coop i sin markedsføring gør meget ud af, at de forskellige kæder skal tage ansvar i lokalmiljøet. En tankegang, Laurits Bune mener, kunne gøres konkret ved at bibeholde en indkøbsmulighed på Park Allé: – Jeg synes, Coop har en særlig rolle i lokalsamfundet. Men den svigter man i dette tilfælde.
Ifølge Jens Juul Nielsen er der dog en klar grænse for Coops lokale ansvar: – Vi vil gerne tage et lokalt ansvar. Men grænsen går altså ved et underskud, og det ville være tilfældet her.

Se på mulighederne
Nu er den gamle SuperBrugsen lukket, og den nye er åbnet. Dermed ser det ud til, at der ikke er så meget at gøre for de bekymrede beboere i området. Men selvom de to parter ser forskelligt på dette, så er der dog en ting, de kan blive enige om, ifølge Jens Juul Nielsen: – For at hjælpe blandt andet de gangbesværede, så er busstoppestedet blevet flyttet. Er der problemer, der minder om dette, så hjælper vi gerne til, også i forhold til en dialog med kommunen.
En invitation til samarbejde, som Laurits Bune trods alt er glad for: – Vi er ikke sure, vi er skuffede.
Brøndby Kommune fortæller, at det flyttede stoppested, evt. flyttes igen.

1 kommentar om “Mødet ved SuperBrugsen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top