fbpx
Mere volleyballsucces til Brøndby
151004-Amager-BVK-Eva-hævning-bagover.jpg
Brøndbys Eva Bang spillede en god kamp, da Brøndby søndag vandt den sidste kamp i Nordic Club Championships kvalifikationsturnering. Brøndby vandt også de øvrige kampe i turneringen. Foto: Thomas Guldager
SPORT. I weekenden blev der afholdt Nordic Club Championships kvalifikationsturnering i volleyball, og endnu engang gik det godt for Brøndbys kvinder

Søndag den 22. november var sidstedagen af Nordic Club Championships kvalifikationsturnering i Brøndby.
Brøndby var dog allerede dagen før kvalificeret til finalepuljen, som afvikles d. 29.-31. januar 2016. Det samme var søndagens modstander, Randaberg, da de begge havde slået islandandske Afturelding og Holte IF. Det var dermed en puljefinale, samt kampen om det mentale overskud inden finalekampene, der stod på spil.

God start
Første server for Brøndby var Dominique Thompson. Hun sendte serven afsted med god power og ud over et servees, formåede hun at presse Randaberg tilstrækkeligt til, at Brøndby kunne tage føring med 5-0.
Libero Rikke Larsen modtog perfekt gennem hele sættet og kampens spiller, hæver Eva Bang, fik lagt den ene lækkerbisken til rette efter den anden.
Holdets norske A-landsholdsspiller Julie Mikaelsen var ikke sen til at udnytte disse, og det virkede som om, hun var ekstra opsat på at yde sit bedste mod flere af hendes nuværende og tidligere landsholdskolleger på den modsatte side af nettet.
Paulina Hougaard-Jensen var også godt spillende og servede noget at det bedste, der er set fra hendes side i løbet af turneringen. Således stod hun for tre esser i en servestime fra 10-4 til 15-4. De gode takter fortsatte og Brøndby tog sættet med cifrene 25-11.

Mere lige
Hvis man troede, at Randaberg var knækket efter første sæt, måtte man tro om. De to hold fightede intenst om pointene, og de tilskuere, der havde trodset årets første sne, fik en god volleyoplevelse.
Holdene skiftedes til at have overtaget, men mod slutningen havde Randaberg en god periode. De bragte sig foran 23-19, og havde det ikke været for Julie Mikaelsen, havde de sandsynligvis taget sættet.
Julie Mikaelsen ville det dog anderledes og helt upåvirket af den pressede situation, sendte hun den ene godeserv af sted efter den anden, og efter fem server, hvoraf de tre var esser, var hun den direkte årsag til, at hendes landsmænd tabte sættet med 23-25 og Brøndby nu førte med 2-0.

Sæt til begge hold
Heller ikke skuffelsen i andet sæt kunne slå Randaberg ud. De kæmpede ufortrødent videre. Brøndbys spil var ikke længere så velfungerende, og det var kun Deme Morales og Paulina Hougaard-Jensen, der for alvor fik omsat deres angreb til point. Randaberg trak fra og tog sættet med 25-21.
I fjerde sæt havde Brøndby igen fundet det gode spil frem og fik en lille føring, som ved 8-7 blev udbygget først i Dominique Thompsoms serv til 13-7 og herefter i Eva Bangs serv til 18-11.
En føring, som blev holdt, indtil Deme Morales kunne slå det sidste smash i gulvet til 25-16.

Kvalificeret til finalen
Det ligger nu klart, at Brøndby skal deltage i en finalepulje om Nordic Club Championship, hvor de tre andre modstandere er de svenske mestre fra Engelholm, som Brøndby for nylig slog 3-0 i Øresundsligaen, Oslo KFUM og de netop besejrede Randaberg.
Inden da er dog der flere andre opgaver. Således spiller Brøndby allerede på torsdag kvartfinale i landspokalen på udebane mod Team Køge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top