fbpx
Mary og børn plantede træer
plant_et_træ_21.jpg
Kronprinsesse Mary plantede et egetræ i Vestskoven, og det samme gjorde en masse børn fra Glostrup Foto: Flemming Schiller
GLOSTRUP. Kronprinsessen var mandag i Vestskoven for at plante træer sammen med to klasser fra Glostrup i kampagnen Genplant Planeten

5. B fra Vestervangskolen og en klasse fra Nordvangskolen fik mandag lidt af en oplevelse, da de mødte Kronprinsesse Mary ved Naturcenter Herstedhøje, som Glostrup Kommune har en andel i. For Enis Qamili og Tugba Basoda var oplevelsen ekstra stor. Det var nemlig dem, der modtog kronprinsessen og gav hende en buket blomster.
– Det var spændende, hun var rigtig sød, sagde Enis Qamili bagefter.
Derefter fulgte borgmestrene fra de fire kommuner, herunder John Engelhardt fra Glostrup, kronprinsessen rundt til værksteder, hvor børnene demonstrerede, hvorfor det er vigtigt at plante træer.

Frisk luft
Børnene fra Glostrup og de andre kommuner, der har en andel i Naturcenter Herstedhøje, plantede træer som en del af kampagnen Genplant Planeten.
Formålet er at plante en masse nye træer, og her var træerne ved Herstedhøje de første. De blev plantet i et område, hvor der tidligere var fodboldbaner. Det nye skovområde kommer til at hedde prinsesselunden.
Samtidig er kampagnen en god måde at lære eleverne i skolerne om kulstofkredsløbet og hvordan vores store forbrug af fossilt brændsel skaber global opvarmning.
– Det CO2, der kommer ud af munden på os, kan træerne optage og lave om til ilt. Hvis træerne ikke var der, så ville det være svært at trække vejret, siger Enis Qamili.
Han og flere af de andre elever fra 5. B var rigtig glade for at få en dag i naturen. Blandt andet Asger Fredberg Tage, der er spejder.
– Det betyder meget for mig, at der ikke bare er storby overalt. Jeg var i London, der var der masser af bilos, så jeg næsten ikke kunne trække vejret. Jeg går ture, klatrer i træer og bare at være i naturen er dejligt, siger han.
Efter værkstederne plantede de fleste børn deres eget træ, som de så kan se vokse i mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top