fbpx
John Engelhardt: Letbanen er afhængig af regionaltog i Glostrup
IMG_4550.jpg
Der er store planer for området omkring Glostrup Station. På Kulturnatten kunne man få et indblik i planerne. Foto: Heiner Lützen Ank
GLOSTRUP. Letbanen er på vej til at blive vedtaget i Folketinget, men hvis den skal blive en succes, så skal staten bruge 400 millioner på udvidelse af Glostrup Station

Kommunalbestyrelsen vedtog et meget positivt høringssvar, da anlægsloven for letbanen var i høring ved kommunalbestyrelsesmødet i sidste uge.
– Kommunalbestyrelsen i Glostrup Kommune har gennemgået anlægsloven for letbanen og tilslutter sig enstemmigt og uden bemærkninger, skriver de.
Men på selve mødet benyttede John Engelhardt (V) muligheden for at komme med en opsang til regeringen.
– Den nye regering har ikke respekteret de trafikforlig, der ligger. Det er nødvendigt for økonomien i projektet, at Glostrup Station bliver udvidet, så der kan stoppe regionaltog og der kan køre tog til lufthavnen. Og det er nødvendigt, at der bliver lavet ændringer omkring Herlev Station. Ellers kan der komme til at mangle 10 procent af passagererne, og i denne sammenhæng, der er 10 procent rigtig meget, sagde han.
Han henviser her til, at en del af financieringen af letbanen skal komme fra billetindtægter.

På vej i Folketinget
Det er planen, at loven skal førstebehandles i Folketinget den 16. december. Her bliver den endelig tidsplan for, hvornår loven kan være færdigbehandlet også lagt.
I modsætning til, hvad Glostrup Kommune tidligere forventede, så bliver den præcise linjeføring ikke fastlagt i anlægsloven. Kun den overordnede linjeføring og stationsplaceringerne er fastlagt. Først når der er valgt entreprenør og de har lavet og fået godkendt projekttegninger, ligger placeringen af sporene fast. Det betyder for eksempel, at det stadig er muligt, at banen kan komme til at ligge i midten af vejen nord for hospitalet og på den måde skabe bedre trafikflow i centrum af Glostrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top