fbpx
I kø for at få tjekket lungerne
BRØNDBY. Næsten 100 mødte op, da der i sidste uge var gratis lungetjek i Brøndby

På årets lungedag den 18. november i Brøndby var der fokus på de mange danske rygere og de flere hundrede tusinde danskere, der har en lungesygdom som fx KOL eller astma uden at vide det. – Vi er overvældede over den store interesse, der var for at få målt lungefunktionen og for at få tal på, hvor belastet ens krop er af rygning. Folk stod i kø, og vi havde besøg af næsten 100 borgere i kulturhuset Brønden og på Brøndbyøster Apotek, hvor vi foretog målingerne” fortæller rygestopkonsulent Jane Damkjær Iversen. Som et resultat af dagens lungemålinger blev cirka 35 procent opfordret til at gå til egen læge og blive tjekket nærmere, og 17 personer skrev sig op til de næste gratis rygestopkurser i Brøndby Kommune. I Brøndby ryger cirka 20 procent af borgerne, mens det til sammenligning er 17 procent på landsplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top