fbpx
Gunnar er nomineret til årets frivillige digitale initiativ
Gunnar-002.jpg
Gunnar Sørensen er nomineret til en pris i forbindelse med sit frivillige arbejd esom IT-vejleder i Brøndby. Foto: Privat
BRØNDBY. Gunnar hjælper andre ud i den digitale verden, og han har har blandt andet lært en 93-årig at bruge tablet. Nu er han nomineret for arbejdet

Ældre Sagen og Brøndby Kommune har igennem flere år samarbejdet om at tilbyde seniorer vejledning i brug af IT. Der har været gennemført mange hold, særligt frem til indførelse af Digital Post for et år siden, men også siden, er der seniorer, som gerne vil blive mere fortrolige med den digitale verden.
Det kunne dog ikke have ladet sig gøre uden frivillige kræfter.
Gunnar, som har været med i mange år, er en af de frvillige, der har været med længe, og nu er han blevet nomineret til at modtage Digitalisringsstyrelsens pris for Årets frivillige digitale initiativ.

Roligt gemyt
Der står i indstillingen til prisen:
”Gunnar er med sit rolige gemyt og pædagogiske evner rigtig god til at få ”kursisterne” gjort interesserede i den digitale verden, Gunnar formår at skabe en vejledning, der er overskuelig og spændende, så kursisterne får ’blod på tanden’. Han har også selv udarbejdet let forståeligt materiale, som han bruger i sin vejledning.”
Charlotte Vedel, leder af Værestederne i Brøndby Kommune, er helt enig i ordene:
– Gunnar gør en stor indsats. Han har virkelig fortjent at få prisen. Han er tit med til at tænke nyt og få det i gang, og når det så kører, så er der igen noget nyt, der kan komme i gang. Det seneste eksempel, som også er nævnt i indstillingen til prisen, er tabletcafe, som Gunnar var med til at starte i ældreboligerne i Glenten. Cafeen blev afholdt i samarbejde med aktivitetsmedarbejderen. Gunnar var vejlederen og fik lært fire damer på henholdsvis 71, 83, 87 og 93 år at blive fortrolige med en tablet, og de købte hver en.

Ny skyper de
Det, Gunnar har lært de fire kvinder, gør en konkret forskel, fortæller Charlotte Vedel:
– En gang om ugen mødtes de, og han lærte dem at tappe i stedet for at trykke og gå på nettet og finde opskrifter og dyrke deres interesser. Jytte på 93 år, som i starten var begejstret over at kunne slå op på denne lille maskine i stedet for i sine leksika, der ikke var blevet plads til i ældreboligen, skyper nu med børn og børnebørn i Australien. Det har givet livskvalitet.
Successen har i følge Charlotte Vedel bredt sig til andre dele af kommunen:
– Siden da er der startet tabletcafeer på kommunens tre ældrecentre i samarbejde mellem frivillige og aktivitetsmedarbejdere. En af de frivillige gik på Gunnars første hold.

Vinderen udpeges den 19. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top