fbpx
For små sko
I det gamle Brøndby Øster ligger Brøndbygård, Brøndbyøstervej 93. En gammel gård som i hverdagene benyttes som danseskole og som lejes ud af kommunen i weekenderne som selskabslokale. Efter en tiltrængt renovering fremstår bygningen nu pæn og præsentabel. For en del år siden fik danseskolen mulighed for at leje sig ind på Brøndbygård. Udover betaling […]

I det gamle Brøndby Øster ligger Brøndbygård, Brøndbyøstervej 93.
En gammel gård som i hverdagene benyttes som danseskole og som lejes ud af kommunen i weekenderne som selskabslokale. Efter en tiltrængt renovering fremstår bygningen nu pæn og præsentabel.
For en del år siden fik danseskolen mulighed for at leje sig ind på Brøndbygård. Udover betaling af månedlig leje har danseskolens ejere sørget for at pynte lokalerne med blomster i ”kaffestuen”, så lokalerne fremstår hyggelige.
I kaffestuen hængte der på væggen, bag en dør, et lille vitrineskab med lidt pokaler i. På væggen hængte der 7 indrammede fotos 20 x 30 cm, som viser glade piger i kulørte dragter.
I selve festlokalet er der ingen dekoration.
Efter afholdelse af privat fest på Brøndbygård er der klaget over kaffelokalets udseende. Ikke møblement eller gardiner, men de 7 små billeder og vitrinen. Klagen fra gæsterne har nu medført at danseskolen har måtte fjerne de 7 billeder og skab med pokaler!
Hvem sagde surt opstød?
Danseskolen bruger stedet 5 dage om ugen. I kaffestuen sidder der ca.80-100 forældre og børn OM DAGEN!. Hvorfor kan der ikke være plads til den lille dekoration på de 217 m2? Og glæde de mange elever og forældre? Jeg undrer mig over at en klage kan udmønte sig dette useriøse påbud fra kommunen. Bygningen har to indtægter så man må vel respektere begges ønsker? Jeg undres……. Tænk at gå i så små (danse)sko.
Lokalerne står nu kolde og kedelige… Ligesom kommunen ønsker det.
Ca. 200 dage om året bruget lokalerne fuldt ud af danseskolens børn og voksne. Knap 40-45 dage om året kan lokalerne bruges til fest.
Kommunen skulle nok lige dele sol og vind lige, og lade alle forstå at bygningen har to funktioner. Det er en ommer.

Svar

Af Lise Schou Bredvig, chefjurist, Brøndby Kommune

Det er rigtigt, at kommunen, der ejer ”Brøndbygård” har bedt Henckell Dans om at fjerne nogle danseskole-effekter fra det offentlige område lige udenfor festsalen. Det skete på baggrund af flere borgerhenvendelser om, at folk synes det er ”lidt for meget danseskole”, når de holder privat fest. Da Henckell har ene-råderet over førstesalen, har vi bedt dem flytte det ovenpå – også for deres egen skyld, da vi desværre ikke kan garantere for effekterne, når lokalerne i weekenden bruges til festlokaler.
Henckell har rådighed over stueetagen fra mandag til torsdag – resten af tiden lejes stueetagen ud som selskabslokaler. Derfor er der også en bestemmelse i lejekontrakten om, at de ikke må lave om eller lave forandringer i stueetagen uden at aftale det med kommunen.
Danseskolen må meget gerne have billeder mv. stående fra mandag til torsdag i stueetagen (når de er i lokalerne alene) – og så flytte effekterne i weekenden til de lokaler ovenpå, hvor kun Henckell Dans har adgang.
I løbet af næste uge vil der i øvrigt blive sat stemningsbilleder op fra det gamle Brøndbyøster i lokalerne, som vi håber, alle brugere af Brøndbygård vil nyde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top