fbpx
Fåreavler: Pas på jeres hunde
Fåret.jpg
Hav jeres hunde i snor i nærheden af får, lyder opfordringen fra Gunner Kjær, der er fåreavler i Ejby. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Hunde er rovdyr, der har jagten gemt dybt i sig, selvom man ikke ser det til hverdag. Hold derfor hunden i snor i områder med andre dyr, siger fåreavleren fra Ejby

I sidste uge kunne vi her i Folkebladet fortælle historien om fårene omkring Ejby Mose, der var kommet på vinterfold. Et af de yngste får i flokken lever desværre ikke længere, fortæller fåreavler Gunner Kjær.
– For et par dage siden opdagede jeg, at der manglede et får. Jeg startede med at lede, men jeg kunne ikke finde det. I går gik jeg forbi en lille sø i sommerfolden, der flød noget rundt derude, der godt kunne ligne en fåreryg, siger Gunner Kjær.
Han fik fat i en pind og fangede fåret ind. Synet, der mødte ham, var ikke kønt. Fårets mave var sprættet op.

Sandsynligvis en hund
Fårene blev flyttet til vinterfolden torsdag den 12. november. Det var præcis en uge senere, at Gunner Kjær fandt det døde får i søen.
– Jeg mener, jeg så det komme med over i den nye fold, men jeg er ikke sikker. I det daglige kan man ikke gå og tælle hele flokken op, siger han.
Han er dog ikke i tvivl om, at det er en hund, der har været på spil.
– Jeg er overbevist om, at der har været en hund på spil. Enten er det blevet jagtet ud af vinterfolden af en hund, eller også har det været derovre hele tiden, men er blevet bidt af en løs hund, siger han.
Ræve tager ikke så store får, og der er trods alt ikke ulve i Glostrup.
– Hvis det var en ulv, ville der have været spist mere af fåret, siger Gunner Kjær.

Pas på hundene
Fårets mave var fyldt med mad og det så sundt ud, så det er ikke død på en naturlig måde. Gunner Kjær er derfor overbevist om, at fåret er død af hundebid.
– De fleste hundeejere går med snor herude. Jeg har ikke noget dårligt forhold til hundeejere, siger han.
Han har dog en besked til den hundeejer, hvis hund har bidt fåret ihjel.
– Jeg håber, vedkommende er ked af det. Det ville være rart, hvis vedkommende var klar over, at hans hund er farlig for dyr som får. Hunde har naturen til at jage, siger Gunner Kjær.
Han opfordrer folk til altid at have deres hunde i snor i områder med andre dyr som for eksempel får.
– Hundenes jagtinstinkt kan komme op i dem igen, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top