fbpx
Erhvervspraktikken genindføres
Rådhuset-set-fra-øst.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elerven i 8. klasserne i Vallensbæk skal fra i år igen i erhvervspraktik. Et af de steder, hvor praktikken kan foregå, er på rådhuset. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Vallensbæk Kommune har genindført obligatorisk erhvervspraktik for elever i 8. klasse fra og med dette skoleår

En uges erhvervspraktik er et godt afsæt for, at de unge senere vælger den rigtige uddannelse i første hug. Det er holdningen i Vallenbæk, og derfor er det blevet besluttet, at byens 8. klasser fra i år igen skal i erhvervspraktik.

Brug for hjælp
Det er som udgangspunkt de unge selv, der skal finde en praktikplads. Håbet er, at det lokale erhvervsliv bakker op og tilbyder praktikpladser.
Men kommunen tager også imod en række praktikanter både i daginstitutioner, på rådhuset, Idrætscentret, Rideskolen og andre steder. De unge får introduktion til, hvordan man søger en praktikplads af UU-vejledningen, som rådgiver og støtter de unge undervejs.

Interessant og lærerigt
De to folkeskoleelever Marcus og Anne har netop været i praktik på Vallensbæk Rådhus, og det har været en god oplevelse, fortæller Marcus:
– Det har været hyggeligt, og vi har lært en masse, blandt andet inden for IT.
Anne har også været glad for erhvervspraktikken:
– Vi har lært hvordan det er at arbejde på et rådhus i de forskellige afdelinger. Det var ret spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top