fbpx
Efterskolen sætter fokus på golf
david-poke-og-palle-bo-jensen-008.jpg
Forstander for Brøndby Idrætsefterskole Bo Palle Jensen glæder glæder sig over, at golfundervisningen bliver styrket på efterskolen. Foto: Kenth G. Madsen
BRØNDBY. Brøndby Idrætsefterskole har fra august 2016 lavet en aftale om elevtræning hos Copenhagen Golf Center i Vallensbæk

Brøndby Idrætsefterskole har tidligere haft et samarbejde med Brøndby golfklub, men skolen har fra august 2016 valgt at indgå et samarbejde med golfakademiet i CGC Vallensbæk. Og der er tale om det eneste efterskoletilbud af slagsen i hele københavnsområdet.
– Det er ikke let at tiltrække unge til golflinjen, men nu giver vi det et forsøg, siger cheftræner David Poke, der har lavet en pakke med henblik på at skabe interesse for golfsporten blandt de unge i alderen 16-19 år.

Mange elementer
For de elever, som vælger golflinjen på Brøndby Idræts­efterskole, er der planlagt 15 timers træning om ugen. Derudover får alle elever på Brøndby Efterskole automatisk 20 gratis undervisningstimer per år, mulighed for elitetræning og et ubegrænset antal træningsbolde stillet til rådighed.
Træningen kommer enten til at finde sted på efterskolen, der har nogle indendørs faciliteter, eller hos CGC, hvor der primært vil blive spillet på ni- og 18 hullers-banerne. Derudover arrangeres ture til andre golfklubber i området.

Gode rammer er vigtig
David Poke har haft en god dialog og forventningsafstemning med Brøndby Idrætsefterskoles forstander, Bo Palle Jensen.
– Vores mål er skabe talentudvikling også indenfor golfsporten ligesom vi i forvejen har linjer for fodbold, bordtennis, dans og håndbold, siger Bo Palle Jensen.
– Det handler om at skabe et miljø, hvor ikke kun holdsportsgrene, men også de mere individuelle sportsdiscipliner går hånd i hånd, fortsætter Bo Palle Jensen, der er glad for de gode træningsfaciliteter og ikke mindst trænerkapaciteten David Poke hos Copenhagen Golf Center (CGC).
– Erfaringerne har vist, at det bestemt ikke er uvæsentligt, hvilken standard træning eleverne får. Kravene opfyldes hos CGC, så de er valgt som samarbejdspartner, siger forstanderen, hvis motto for efterskolen er vilje, ambitioner og engagement.

Den enkelte elev
På Brøndby Efterskoles golflinje tages der udgangspunkt i den enkelte elevs niveau og målsætninger for fremtiden.
– Det er vigtigt, at eleven er med hele vejen i processen, hvor der også tages højde for, at spillerne kan præstere i turneringssæsonen, fortæller cheftræner David Poke videre.
For den enkelte elev vil et godt udgangspunkt være interesse for golf.
– Så skal vi nok hjælpe dem videre i deres udvikling alt efter, hvilket ambitionsniveau den enkelte elev har, siger David Poke, der har stor erfaring i arbejdet med ungdomsafdelinger fra andre golfklubber, hvor han har arbejdet. I Sønderjyllands Golfklub lavede han en hel ny juniorstruktur, der på fem år skabte en eliteafdeling udelukkende bestående af juniorer.

Søn hjælper til
David Pokes søn, 23-årige Benjamin Poke er professionel golfspiller og han træner jævnligt i CGC. Benjamin og andre af David Pokes eliteelever vil komme til at bidrage med deres viden på et eller andet plan, så efterskoleeleverne kan få et godt indtryk af en professionel golfspillers liv og hverdag i praksis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top