fbpx
Det går støt fremad med uddannelsen af de unge
IMG_4920.jpg
En ny enhed, der holder til i denne bygning, skal hjælpe unge i uddannelse og job. Foto: Heiner Lützen Ank
GLOSTRUP. Nye tal viser, at flere af Glostrups unge vil få en ungdomsuddannelse. Det er frugten af hårdt arbejde, der skal bæres helt i mål af en styrket ungeindsats, siger udvalgsformand

Børne- og Skoleudvalget og Vækst- og Beskæftigelsesudvalget i Glostrup Kommune behandlede i oktober måned opgørelsen over de unges uddannelsesaktiviteter for sidste skoleår.
Her kunne de læse, at 89 % af de 16-24-årige er i gang med uddannelsesaktiviteter eller allerede har en ungdomsuddannelse.
Opgørelsen kommer fra UU-Vestegnen, der varetager dele af kommunens vejledning af unge om uddannelse.

Mere uddannelse
Selvom 89 % er et fald på 1 procentpoint fra sidste år, går det støt fremad med forbedringen af de unges uddannelsesniveau, når udviklingen siden 2008 tages i betragtning. I 2008 var andelen på 83 %.
– Det er glædeligt, at vores unge bliver bedre uddannet, for det er absolut afgørende for de unges muligheder for at få et job senere. Men der skal stadig hårdt arbejde til, før vi i Glostrup kan hvile på laurbladene, siger formand for Børne- og Skoleudvalget, Ina-Maria Nielsen (V).

Tæt på målet
Prognosen for de unge, der gik ud af 9. klasse i 2013 lyder på, at 94 % som minimum har en ungdomsuddannelse 25 år efter. Det er en fremgang på 1 procentpoint fra sidste år, og en fremgang på 11 procentpoint siden 2008, hvor prognosen lød på 83 procent.
I september åbnede den nye enhed i Glostrup, der fremover samler indsatsen for at få de unge i uddannelse og job. Her skal de unge møde de målrettede og tværgående indsatser, der skal til for, at Glostrup når det nationale mål om, at 95 % af de unge skal have en ungdomsuddannelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top