fbpx
Brøndby Strands historie på brunt papir
Brrønby-Strand_illustrationen.jpg
Illustrator Karen Leth har lavet en frise, der fortæller om Brøndby Strands historie, og også kom den kommende renovering. Foto: Mette Krogh Olesen
BRØNDBY. En ny frise skal vise Brøndby Strands historie. Det er tegneren Karen Leth, der står bag kunstværket

Tegneren Karen Leth står bag den farverige frise, der er tegnet på brunt papir og som blev skabt for at vise Brøndby Strands historie på en anderledes måde. Tegningen viser historien fra de første beboere flyttede ind og frem til i dag, hvor Brøndby Strand står overfor en omfattende renovering.

Billeder for alle
Da Karen Leth tegnede på frisen, kom flere beboere og ansatte forbi og fortalte om Brøndby Strands historie, og hvad der var særligt vigtigt at få med.
– Det har været vigtigt for os at vise Brøndby Strands historie på en måde, der appellerer til både gamle og unge. Billeder og tegninger siger ofte meget mere end tusinde ord, fortæller kommunikationsrådgiver Ditte C. Kristensen, der til dagligt arbejder med at informere beboerne om renoveringen.

Specielle gardiner
Tegningen viser, hvordan de første beboere flyttede fra København og ud til lys, luft og moderne lejligheder. Lejlighederne var dog dyre, så det var svært at få lejet alle boligerne ud.
Brix Andersen, der har boet i Brøndby Strand siden 1982 og siddet i afdelingsbestyrelsen siden 2000, fortæller om dengang, det var svært at få lejet lejlighederne ud:
– De tomme lejligheder fik sorte plasticsække for vinduerne, så de nye trægulve ikke blev blegede. Plasticsækkene fik hurtigt tilnavnet Brøndby Strand-gardiner’.
Illustrationen viser også, hvordan den dyre husleje i nogle tilfælde blev afhjulpet ved, at man blokerede et værelse i lejlighederne. Beboerne skulle så kun betale husleje af de kvadratmetre, de boede på. En anden stor udfordring, som også kan ses på tegningen, var, at det i starten var svært at komme til og fra Brøndby Strand. Der var endnu ingen togforbindelse, bussen kørte sjældent og vejnettet var ikke ordentligt udbygget.
I løbet af 70’erne var næsten alle lejligheder beboede, og det var blevet lettere at komme til og fra Brøndby Strand. Det var også i denne periode, at flere beboere med indvandrerbaggrund kom til, og at forenings- og klublivet virkelig begyndte at blomstre.

Renoveringer før og nu
På illustrationen, kan man også se de renoveringer, som Brøndby Strand har været igennem. For i takt med at byggeriet blev ældre, var det også nødvendigt at renovere husene. Siden midten af 90’erne er der blevet gennemført tre renoveringer.
Den fjerde og mest omfattende renovering er planlagt til at gå i gang i 2017. Illustrationen viser også nogle af de elementer, der skal være med til at sikre, at Brøndby Strand Parkerne også fremover kan være med til at danne rammen om det gode liv: bedre adgang til naturen, samlende pladser, hvor man nemt møder sine naboer, bæredygtigt byggeri og ny og flot arkitektur.
– Med tegningen vil vi også gerne vise, at renoveringen af Brøndby Strand Parkerne er en del af en naturlig proces. Det er meget forventeligt, at huse, der er 40 år gamle, trænger til renovering og modernisering. Renoveringen skal gerne være med til at understøtte og udvikle nogle af alle de gode ting, der allerede nu sker i Brøndby Strand Parkerne, afslutter Ditte C. Kristensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top