fbpx
Børn byggede bænke
Nordea-2.jpg
Eleverne i 8. klasse på Vestervang arbejdede hårdt på KTS Foto: -
GLOSTRUP. Eleverne i to 8. klasser på Vestervangskolen fik sat godt styr på skolens urtehave i løbet af en uges samarbejde med KTS

To 8. klasser på Glostrup Skole – Vestervang, deltog i slutningen af september i Nordeas naturvidenskabsfestival. Projektet gik ud på at optimere skolehaven på Vestervang, så den kunne bruges til uderum i både undervisning og frikvarter. Det passede meget godt med årets tema ”Vilde verden”, med overskriften ”Mennesket tæmmer naturen og tilpasser den egne behov”.
Nordea Fonden havde finansieret forløbet, hvor Glostrup Skole samarbejdede i fire dage med Københavns Tekniske Skole (KTS) på Nørrebro, som både lagde lokaler og ekspertise til.
Lærere og elever arbejdede hårdt på at gøre haven til et uderum, som både kan benyttes i frikvarterer og i undervisningen, når vejret er til det.
Først og fremmest fik eleverne til opgave at bygge borde og bænke, så haven kunne rumme siddepladser til mindst én klasse. Haven rummer også en nytte- og urtehave, og den trængte alvorligt til et pift, så den fik plantekasser og urtekasser.
– Det har været en sjov og lærerig oplevelse, som vi ikke kommer til at glemme foreløbig. Vi har lært at samarbejde, siger en gruppe elever.
Det er planen, at skolehaven og alle de nye ting skal indvies ved et forældrearrangement den 1. april 2016, hvor der skal plantes og sås så meget som muligt til næste års høst. Høsten bruges til madkundskab for det hold, der skal til afgangsprøve, og dermed rammer skolen ind i endnu et tværfagligt samarbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top