fbpx
Vallensbæk Station renoveres
renovering-af-tunnelen_2.jpg
Stationstunnellen i Vallenbæk er i færd med at blive renoveret. Det er et samarbejde mellem DSB og Vallensbæk Kommune. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. I sidste uge startede renovering af stationstunnelen, Vallensbæks knudepunkt

– Jeg er meget, meget glad for, at både tunnel og station nu får en overhaling, så de kan danne en lys og tryg ramme for gæster og borgere på vej ind og ud af byen, og passer til det nye, moderne stationstorv og center, som vil vokse frem de kommende år. Vallensbæk Station er blandt andet på grund af den digitale kunsthal en af de stationer, der udsættes for mindst graffiti. DSB kvitterer nu for, at vi har turdet tænke og investere i nye løsninger for at undgå hærværk, og går nu ind i renoveringsarbejdet, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Samarbejde
Renoveringen sker i samarbejde mellem DSB og Vallensbæk Kommune. DSB renoverer trappen og resten af stationen fra trappen og op, mens kommunen står for den øvrige del af tunnelen. Kunsthallens værk på den store væg i tunnelen slukkes af og til i perioden, mens den øvrige udstilling vil fortsætte.
Der vil blandt andet blive sat hvide plader på vægge og lofter i tunnelen, der vil komme ny loftsbelysning og skifergulvet vil blive renset og behandlet. Vallensbæk Station er en tidstypisk station, og det klassiske DSB-udtryk vil derfor blive bevaret fra trappen og op til stationen. Her vil kaklerne på væggene blive bevaret, men repareret, og manglende kakler erstattes med nye, der matcher de gamle.

Tidsplan uklar
En præcis tidsplan for arbejdet og færdiggørelsen kan ikke lægges, blandt andet fordi DBS netop nu undersøger, om de kan flytte og genanvende gamle kakler eller om de skal producere nye. Derfor gennemføres de forskellige arbejder efterhånden, som det er muligt. Renoveringsarbejdet vil blive foretaget i sektioner, så der altid er passage for passagererne. Når loftet renoveres vil dette dog ikke kunne lade sig gøre, hvorfor dette arbejde vil blive forsøgt henlagt til de timer, hvor der ikke kører tog. Støj og andre gener vil blive forsøgt minimeret mest muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top