fbpx
Unge lærte om økonomi
danske-bank-10erelever-udsigt-kirke-0009.jpg
De unge fra 10’eren fik wienerbrød i Danske Bank, da de fremlagde deres projekter. Foto: UCiG
GLOSTRUP. Danske Bank og 10'eren ved Ungdomscenteret i Glostrup (UCiG) har afsluttet et vellykket samarbejdsprojekt

Onsdag i sidste uge samledes 60 elever fra 10´eren ved Ungdomscentret i Glostrup med lærere udenfor Danske Bank ved Glostrup Rådhus. Dagen var afslutningen på et længere samarbejde med det formål at lære eleverne om privatøkonomi.
I september blev der afholdt en økonomi-temadag, hvor privatdirektør Jesper Schou og tre ansatte fra Danske Bank underviste to timer på UCiG.
– Vi vil gerne bruge tid på at vise de unge til rette i en verden, hvor økonomi og den enkeltes beslutninger har stor indflydelse på det liv man lever, siger Jesper Schou.
55.000 unge, eller 7,5% er registreret i RKI med en gennemsnitlig gæld på 72.000 kroner, 50 % har ingen opsparing, 37 % ikke ved hvad rente er og 50 % kan ikke udpege det billigste lån blandt 3 simple lånemodeller.
– Det skal vi gøre noget ved og aktuelt og lokalt har vi gjort det i samarbejde med Ungdomscenteret, siger Jesper Schou.

Lån, renter, aktier … ?
Temadagen indeholdt emner som for eksempel ”Hvad laver man i en bank?”, ”Hvad koster det egentlig at låne penge?”, ”Jeres paratviden om penge og banker, tip en 13´er,” og detaljerede emner som renter, kviklån, banklån, aktier, obligationer, risiko og afkast. Samlet set var 10’eren rigtig glade for samarbejdet.
– Eleverne har fået et unikt indblik i en lokal virksomheds drift – i dette tilfælde en bank, som på den ene eller den anden måde er en del af alles virkelighed. Det har en særlig effekt på eleverne, når vi får besøg af kompetente personer udefra, siger koordinator på 10´eren Karin Buus.
Eleverne fremlagde deres opgaver og spillede en gang Jeopardy inden dagen sluttede med rundvisning i banken. – Det har været en fornøjelse at opleve det store engagement, der er lagt for dagen af elever og lærere – og i særdeleshed fra Danske Bank, der har afsat mange ressourcer i det vellykkede forløb, siger Ina-Maria Nielsen, formand for Ungdomscenterbestyrelsen.
– Her er et eksempel på en ny vej at gå i samarbejde mellem en lokal virksomhed – og en kommunal enhed, siger UC-leder Henrik Andersen.
Også Karin Buus er rigtig tilfreds.
– Samarbejdet med Danske Bank er integreret i vores matematikundervisning og indgår som en vigtig del af årsplanen. Eleverne har haft stort udbytte af forløbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top