fbpx
Styrket jobindsats i Vallensbæk
VALLENSBÆK. Jobcenter Vallensbæk er med i ny stor virksomhedsservice i Hovedstaden

Jobcenter Vallensbæk er gået sammen med 15 andre jobcentre i Hovedstadsområdet om at etablere Hovedstadens Rekrutteringsservice. Formålet er at opsøge og tilbyde virksomhederne på de store bygge- og anlægsprojekter at bistå med at rekruttere ledig arbejdskraft til projekterne. Den ledige arbejdskraft rekrutteres på tværs af de 16 deltagende jobcentre, siger chefen for virksomheds service, Stig Hardt, Jobcenter Vallensbæk:
– Det er vigtigt for os som kommuner, at virksomhederne kan få den kvalificerede arbejdskraft, de har brug. Men det er lige så vigtigt, at ledige i Vallensbæk får del i de mange job på projekterne. Vi tror, at Hovedstadens Rekrutteringsservice kan være med til at styrke de lediges jobmuligheder

Èn indgang
Med etableringen af Hovedstadens Rekrutteringsservice går de 16 jobcentre nye veje. Der er én indgang til ledig arbejdskraft i 16 jobcentre og dermed i hele Hovedstadsområdet. Nyt er også, at HRS-medarbejderne besøger virksomhederne på vegne af de 16 jobcentre, og at jobcentrene systematisk og konsekvent er fælles om at besætte jobordrerne.
Virksomhederne kan også ringe for at rekruttere medarbejdere.

Fokus på byggepladser
Kommunerne har sammen finansieret et sekretariat med tre medarbejderne, som går ud og opsøger virksomheder på de store bygge- og anlægsprojekter for at hjælpe dem med at rekruttere ledig arbejdskraft. Den ene af de tre medarbejdere skal være med til at fastholde de ledige i jobbene – at sikre en god indslusning på arbejdspladsen. Det har betydning for, at ledige i Hovedstadsområdet får foden inden for på byggepladserne, bliver fastholdt i jobbet – og dermed kommer med i beskæftigelsesboomet i Hovedstadsområdet.
– For os handler det om at skaffe kvalificerede medarbejdere til vore byggepladser i Hovedstaden. Vi har lavet rekrutteringsaftale med Hovedstadens Rekrutteringsservice, fordi det giver os en indgang til arbejdskraft i hele Hovedstadsområdet. Aktuelt har vi brug for 6 murere, og de kan være svære at skaffe. Det er Hovedstadens Rekrutteringsservice nu i gang med, siger direktør Jan Elving, Øens Murerfirma.

Opkvalificering
Samarbejdet har også fokus på at opkvalificere ledige, så de kan matche virksomhedernes efterspørgsel. Jobcentrene kan fx give kortere kurser, så de ledige kan matche jobs på bygge og anlægsprojekterne.
Desuden er A-kasserne med i samarbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top