fbpx
Stor succes for kulturnat
IMG_4162.jpg
Steen Andersen og Michael Buch Barnes fra kulturudvalget bød velkommen foran Kilden, mens de øvrige medlemmer af kulturudvalget bød velkommen andre steder i byen. Foto: Jesper Ernst Henriksen
BRØNDBY. Der var mange glade mennesker på gaden, da Brøndby i fredags for første gang afholdte kulturnat

Alle tre bydele i Brøndby blev i fredags bundet sammen til en, da der var kulturnat fem forskellige steder i byen. Og det var et populært arrangement, alle steder var der masser af mennesker ude og opleve kultur på den smukke efterårsaften. Da klokken blev 18, startede det hele meget traditionelt med en tale. Men da ingen skulle snydes, blev samme tale holdt samtidig i de tre bydele.
– Vi i kulturudvalget håber, at en aften som i aften kan være med til at binde vores by sammen. Derfor har vi også valgt at indsætte gratis Kulturbusser, der kan bringe jer fra den ene bydels tilbud til den andens. For Brøndby har så meget at byde på, og i aften er alle sejl sat til for at vise det meste, sagde medlemmerne af kulturudvalget, da de bød velkommen.

Borgernes eget ønske
Det gav også meget god mening, at der var mange mennesker til kulturnat i fredags. Det var nemlig borgernes eget ønske, at en del af Brøndbys penge til kultur skulle bruges på en kulturnat.
– At Brøndby nu får sin egen kulturnat skyldes jer. Byens borgere. Vi spurgte i sin tid, hvilke kulturarrangementer, I kunne tænke jer, og rigtig mange efterspurgte netop en kulturnat, så den får I nu, sagde medlemmerne af kulturudvalget, da de bød velkommen til kulturnatten.

Forskellige kulturtilbud
Kulturnatten var lige så forskelligartet som Brøndbys generelle kulturtilbud er. Kirkebjerg Torv mindede mest af alt om en lille hyggelig byfest, hvor et øltelt og The Roosters, der spillede kendte rock og popnumre, dominerede pladsen. I Stadionområdet var der naturligt nok fokus på sport og uddannelse, da både gymnasiet og Stadionhal 1 havde åbent hus. Her kunne man spille håndbold og se cheerleaderes lave opvisning. I de to kulturhuse var der primært fokus på musik, men det var også alt lige fra et lille orkester, der spillede klassisk persisk musik til Brøndby Big Band, der sammen med Bobo Moreno spillede klassisk Big Band musik.

Over al forventning
På Kirkebjerg Torv stod slagteren og solgte helstegt pattegris. Han havde regnet med at få 100 kunder til helstegt pattegris, men kunne tidligt på aftenen godt se, at der ville komme mange flere, så han måtte supplere med frikedeller, flæskesteg og pølser.
– Det har været over alt forventning, vi har solgt rigtig meget. Det gode tørre vejr har nok også hjulpet lidt, sagde Daniel Laursen, der stod bag grillen.

Kultur eller opgave
På Brøndby Gymnasium var der ikke så mange mennesker, da Folkebladet kom forbi tidligt på aftenen, det kom der dog senere. Her stod Nicolai Hjorth Johansen og fremviste et Galton Board, der kunne vise noget om sandsynlighed.
– Der skulle gerne dannes en bionial fordeling. Sandsynligheden for en kugle ude i siden af brættet er meget lille, forklarede han. For ham var der flere vigtige grunde til at være med til kulturnat.
– Jeg ville gerne sige, at det er fordi, jeg elsker matematik og min lærer. Men vi fik valget mellem at stå her og lave en hjemmeopgave. Nu har vi lært det i skolen, det er super spændende og vi har styr på det, siger han.

Tiltrækker medlemmer
Især Brøndbys mange foreninger var rigt repræsenteret på kulturnatten. En af dem var Brøndby Håndbold Klub.
– Vi vil gerne vise, at vi er her og at der er andre sportstilbud i Brøndby end fodbold. Vi håber især at kunne få nogle drenge til at spille håndbold. Vi er lidt for meget en tøseklub, vi mangler drenge på 12-13 år, sagde formand Connie Christensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top