fbpx
Simon og Laust kan blive Danmarks bedste gulvlæggere
Simon-Wennergren-Lindholm-Nielsen.jpg
Simon Wennergren Lindholm Nielsen er en af de to gulvlæggerlærlinge fra Glostrup, der har kvalificeret sig til DM i Skills. Foto: Carlo Antonio Rattá
GLOSTRUP. Lørdag blev der afholdt Copenhagen Skills Uddannelsesevent, og her kvalificerede Simon og Laust sig til DM i Skills

Lørdag blev Simon Wennergren Lindholm Nielsen og Laust Fritzen fra KTS Glostrup nr. 1 og 2. ved de regionale mesterskaber i gulvlægning ved Copenhagen Skills Uddannelsesevent i Bella Center.
Nu skal de repræsenterer Region Hovedstaden til DM i Skills i Fredericia til januar, som er det officielle danmarksmesterskab for erhvervsskoleelever.
Hvis én af dem kan slå de andre finalister fra resten af landet venter en tur til Sao Paolo i Brasilien, hvor de danske farver skal forsvares til World Skills.

Det kræver noget
Semifinalerne var en del af Copenhagen Skills Uddannelsesevent, en messe som weekenden over tiltrak over 25.000 besøgende. Unge og deres forældre strømmede til for at blive klogere på erhvervsuddannelserne og se nogle af Danmarks bedste erhvervsskoleelever i aktion. Ud over gulvlæggerne dystede dygtige erhvervsskole elever også i murerfaget, tømrerfaget og flisemurer-faget.
Det er erhvervsskolerne i hovedstadsregionen, som sammen med Region Hovedstaden under navnet Copenhagen Skills har valgt at sætte fokus på alle de muligheder, en erhvervsuddannelse giver. For alt for få vælger en erhvervsuddannelse, og vi får brug for faglært arbejdskraft i fremtiden, fortæller Ole Heinager, som er formand for Copenhagen Skills:
– Kun 14% af en ungdomsårgang i hovedstadsregionen valgte i 2015 en erhvervsuddannelse. Det er ærgerligt, for vi får brug for flere kloge hænder i fremtiden. Med uddannelseseventen og konkurrencerne for erhvervsskoleeleverne vil vi vise de unge og deres forældre den faglige begejstring og stoltheden over at kunne et håndværk, og vi vil vise dem de rigtig mange muligheder, der er for gode job og videreuddannelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top