fbpx
Særlig hjælp til psykisk sårbare
IMG_4121.jpg
Beboere og personale i Opgangsfællesskabet Vestervej fejrede i onsdags ti års jubilæum. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. I ti år har psykisk sårbare mennesker i Glostrup kunnet flytte til Opgangsfællesskabet Vestervej i stedet for at komme i et bofællesskab

Ti psykisk sårbare voksne fra Glostrup har i ti år kunnet bo i Opgangsfællesskabet Vestervej. De har hver deres lejlighed, og så kan de komme så meget, som de ønsker, i den fælles lejlighed på Vestervej. Her er der plads til fællesspisning og hygge i en stue med Playstation eller fodboldkampe.
– Ideen var at finde en boform, som er mere selvstændig og stadigvæk kunne give en tryghed og være med til at forebygge isolation for psykisk sårbare voksne. De klassiske botilbud kunne noget, men ikke understøtte den enkelte borgers ønske om at have en lejlighed og et liv så tæt på det ”normale” som muligt, sagde Signe Rame, der er leder af udføreenheden i Glostrup Kommune til receptionen.
Sådan et sted har de fået skabt på Vestervej. En af de glade beboere er Hans Gregersen.
– Det er en stor støtte til folk, der ikke har overskud i det daglige. Man kan altid få en hjælpende hånd. Jeg ved ikke, hvordan jeg havde haft det, hvis jeg ikke havde boet her. Jeg havde nok været indlagt flere gange, siger han.

Privatliv og fællesskab
Stedet er altså et alternativ til de ofte større bofællesskaber, hvor psykisk sårbare mennesker bor sammen, og hvor personalet har stor indflydelse på beboernes liv.
– Vi er der for beboerne, men de kan også godt få privatliv. Vi er alle sammen en del af fællesskabet her i lejligheden. Det er meget ligeværdigt, alle bidrager med det de kan, der er ikke den samme forskel på beboere og personale, som der er i et bofællesskab, siger Conny Marek, der kalder sig selv social vicevært i opgangsfællesskabet, men lige så tit af beboerne bliver kaldt for reservemor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top