fbpx
Pernille stoppede med at ryge
COLOURBOX526636.jpg

ILLUSTRATION DE NICOPATCH, PRODUIT POUR LUTTER CONTRE LE TABAGISME.

Pernille Jørgensen fra Brøndby er stoppet med at ryge ved at bruge nikotinplaster. Ny kampagne skal hjælpe flere rygere til at stoppe. Foto: Foto: Colourbox
HELE OMRÅDET. Sundhedsstyrelsen lancerer i samarbejde med landets kommuner en kampagne, der giver rygere hjælp til at kvitte cigaretterne

Siden begyndelsen af maj har ni kommuner på Vestegnen og Sydamager, herunder Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner samarbejdet om en indsats, der især skal hjælpe storrygere til at blive røgfrie.
– Vi har et rigtig godt tilbud, og det har rygerne også fået øje på, siger projektleder Helle Stuart.
Rygere fra de ni kommuner kan deltage i rygestopkursus på tværs af kommunegrænserne. Rygere, der ryger mere end 15 cigaretter om dagen, kan få tilskud til rygestopmedicin, i alt op til 1700 kr.
De første måneder henover sommeren meldte 200 borgere sig til et kursus. Cirka 60 % blev røgfrie.

Det var let
Pernille Jørgensen fra Brøndby er en af de ryger, der har taget imod tilbuddet, og hun er glad for, at hun er stoppet med at ryge:
– Det, der har slået mig mest, er i grunden for let det har været at stoppe. Både min mand og jeg har nu været røgfri i fire uger, og det er vi begge glade for.
Pernille Jørgensen har brugt nikotinplaster, og hun mener, det har gjort forskellen:
– Jeg har røget i 35 år, og til sidst var jeg træt af det. Jeg har prøvet at stoppe før, men det er ikke lykkedes. Grunden til, at det er lykkes denne gang, er at jeg har brugt plaster, altså har fået hjælp. Det har jeg ikke gjort før, der har jeg bare taget en kold tyrker.
I følge Pernille Jørgensen har resultatet vist sig med det samme:
-Min mand og jeg talte om, hvor hurtigt man kunne mærke, man fik det bedre af ikke at ryge. Det hele lugter ikke længere og allerede efter få dage kan man mærke det på konditionen, og så hoster vi heller ikke mere. Det er dejligt.

Det kan lykkes
I følge Helle Stuart gør nogle af de ting, Pernille Jørgensen oplevede i forbindelse med rygestoppet, sig gældende for amange andre:
– Mange rygere, vil gerne klare rygestoppet selv ved hjælp af den såkaldte kolde tyrker, og det er meget forståeligt, men det er ikke altid den mest effektive metode.
Vi ved, at der er fem gange større chance for at blive røgfri ved hjælp af rådgivning og rygestopmedicin. Så en del af vores indsats handler om at gøre rygerne opmærksomme på, at vi har gode hjælpetilbud i kommunen, og at de virker, hvis man tager hele kurset, og følger rådene fra rygestoprådgiverne, siger Helle Stuart.

Fakta
Du kan henvende dig om rygestop i din kommune ved at ringe til 80 31 31 31, eller ved sende en sms til 1231 med teksten ”rygestop”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top