fbpx
Penge til letbane og byudvikling
20121206_Glostrup_Hospital.jpg
Der skal bruges en del penge på at gøre Glostrup klar til den kommende letbane i de kommende år. Foto: Illustration: Ringbysamarbejdet.
GLOSTRUP. Der er masser af penge til byudvikling og letbanen på budgettet, hvilket alle mente er en god idé

Til næste år vil flertallet bruge en million kroner på en arkitektkonkurrence for området omkring Glostrup Station. I 2019 er der sat hele 20 millioner kroner af til omlægning af Banegårdspladsen. Området omkring letbanestationen i Ejby skal der bruges ti millioner kroner på i 2018 og 2019, mens Hersted Letbanestation må nøjes med en halv million.
– I 2021 forventer vi at en letbane langs Ring 3 åbner. Det giver os nogle nye muligheder for vækst i hele området. Det er vigtigt, at vi nu gør os klar til det. Hvordan vi griber den chance, vil få betydning for generationer fremadrettet, sagde John Engelhardt (V).
– Vi er enige i, at vi skal satse på investeringer i den kommende letbane og i stationsområdet. Men det er trist, at der ikke kan findes penge til at reparere Nyvej, som vi har foreslået, sagde Hanne Nielsen (S).
– Glostrup Station forventes at blive Sjællands 5. største station med regionaltog, bl.a. til lufthavnen, S-tog, letbane og busser i et egentligt trafikknudepunkt. Vi skal sørge for at drage nytte af de forandringer, der forventes at ske omkring Banegårdspladsen, og vi skal selv spille med og være på forkant med udviklingen dér, sagde Flemming Ørhem (DF).
Der er også en million kroner til forskønnelse af bymiljø i 2016, som ellers først skulle være brugt i 2017 og 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top