fbpx
Penge til Glostrup Skole
GLOSTRUP. Der bliver givet 3,35 millioner kroner til Glostrup Skole til drift, men det var ikke nok, mente opposition

Økonomien har sejlet på Glostrup Skole, og i foråret blev det nødvendigt at give en tillægsbevilling til skolen.
For alle medlemmer af Kommunalbestyrelsen var det derfor vigtigt at få flyttet penge til Glostrup Skole. Det endte med at blive 3,35 millioner kroner i en ekstra driftsbevilling. Derudover skal der til næste år bruges 1,75 million på nye iPads eller elev-PC’er.
– Der har været udfordringer med at styre økonomien på Glostrup Skole. Hen over sommeren arbejdede en embedsmandsgruppe, der kom frem til, at der varigt mangler 3,4 mio kroner, sagde John Engelhardt (V).

Også besparelser
Der skal dog spares andre steder på skoleområdet. Fra næste år forventer kommunen at sende færre børn til specialskoler, hvilket vil give en besparelse på 800.000 kroner.
– Alle børn skal have det tilbud, som de og deres klasse profiterer bedst af. Såfremt vi alligevel har færre børn i specialtilbud, fordi vores inklusionsstrategi viser sig at virke efter hensigten, så færre børn eksluderes, ja så skal dette beløb tilføres til skolens økonomi.
Vi har nemlig i sin tid givet hinanden hånd på, at inklusionsstrategien i vores kommune ikke skal være en skjult besparelse, sagde Mette Vennerstrøm (SF).

Dropper naturskolen
Besparelser på Projekt Bedre Skolestart, elever i 10. klasse uden for kommunen, forældreevneundersøgelser og mindre tabt arbejdsfortjeneste giver også til sammen 800.000 kroner.
Derudover forventer kommunen at droppe sin del af Naturskolen, der drives sammen med Albertslund, hvilket fra 2017 giver en besparelse på 420.000 kroner.
– Glade skolebørn fra hele vestegnen har i mange år haft unik tilgang til naturen og dyrene, og nu skal det måske snart være slut, det er da bare helt ude i skoven, sagde Hanne Nielsen (S).
Socialdemokraterne havde foreslået at spare en million kroner på den strategiske ledelse af Glostrup Skole, men det blev ikke vedtaget.

Ville bruge mere
SF og Enhedslisten havde i deres fælles budgetforslag foreslået at bruge 2,5 million mere end de 3,35 million, som resten af partierne var enige om.
– Glostrup Skole har i den grad brug for et markant løft, hvis vi gerne vil have et skolevæsen, der ligger i top ti, som bl.a. var Venstres erklærede mål under valgkampen. Med den nuværende tildelingsmodel for Glostrup Skole er det en skrabet og meget uambitiøs discountmodel, der lægges op til, sagde Robert Sørensen (Enh.).
– Jeg er blevet spurgt flere gange, hvilket beløb der skal til for at drive en skole, vel at mærke en god skole, der løfter eleverne og giver glade ansatte. Jeg må være ærlig og sige, jeg har ikke kunnet få et endeligt svar nogen steder. Min oplevelse er, at man ikke fra flertalsgruppen side har ønsket at et sådant svar, som de alligevel ikke vil kunne honorere inden for deres egen budgetramme, som den ser ud i dag, sagde Mette Vennerstrøm (SF).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top